Vadászgrill

A vadászgrill receptje viszonylag tágan értelmezhető. A lényeg az őzhús és az alma a nyárson, hagymát úgyis tesz rá mindenki, de ezeken az alap összetevőkön túl csak a fantáziánk korlátja szabhat határt, ízlés szerint gazdagíthatjuk az ízvilágot. Sokan egy-egy gombát is felfűznek a nyársra, ami nyilván nem fogja a vadászgrillünket elrontani.

Vadászgrill receptje

Hozzávalók

50 dkg őzcomb,
40 dkg alma,
2 fej vöröshagyma,
8 dkg vaj,
3 evőkanál mustár,
őrölt bors,
só.

Vadászgrill elkészítése

Az őzcombokat kisebb érmékre vágjuk, megsózzuk, bekenjük mustárral és megborsozzuk.
Megszórjuk az egyik fej, nagyobb darabokra vágott hagymával.
Az így előkészített húsérméket egymásra rakjuk, és hűtőszekrénybe 2 napig érleljük.
Az almákat, és a másik fej hagymát szeletekre vágjuk. A húst az almaszeleteket, és a hagymákat felváltva nyársra tűzzük, és vajjal megkenve gyakran forgatva, parázs felett megsütjük.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

hét − öt =