A vadászgrill receptje viszonylag tágan értelmezhető. A lényeg az őzhús és az alma a nyárson, hagymát úgyis tesz rá mindenki, de ezeken az alap összetevőkön túl csak a fantáziánk korlátja szabhat határt, ízlés szerint gazdagíthatjuk az ízvilágot. Sokan egy-egy gombát is felfűznek a nyársra, ami nyilván nem fogja a vadászgrillünket elrontani.
Vadászgrill recept
Hozzávalók
- 50 dkg őzcomb,
- 40 dkg alma,
- 2 fej vöröshagyma,
- 8 dkg vaj,
- 3 evőkanál mustár,
- őrölt bors,
- só.
Vadászgrill elkészítése
- Az őzcombokat kisebb érmékre vágjuk, megsózzuk, bekenjük mustárral és megborsozzuk.
- Megszórjuk az egyik fej, nagyobb darabokra vágott hagymával.
- Az így előkészített húsérméket egymásra rakjuk, és hűtőszekrénybe 2 napig érleljük.
- Az almákat, és a másik fej hagymát szeletekre vágjuk.
- A húst az almaszeleteket, és a hagymákat felváltva nyársra tűzzük, és vajjal megkenve gyakran forgatva, parázs felett megsütjük.