Zöldségen párolt libacomb

Zöldség ágyon pároljuk meg a libacombokat és egy kis bort is használunk az elkészítéséhez.

Zöldségen párolt libacomb hozzávalók

  • 4 libacomb,
  • 15 dkg sárgarépa,
  • 10 dkg fehérrépa,
  • 8 dkg zeller,
  • 1 fej hagyma,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 1 babérlevél,
  • 3 dkg liszt,
  • 2 evőkanál paradicsompüré,
  • 1 dl fehérbor,
  • 4 evőkanál olaj,
  • só,
  • bors.

Zöldségen párolt libacomb recept

  1. A zöldségeket vékony szeletekre vágjuk, és egy kiolajozott tepsibe tesszük.
  2. Rátesszük a zúzott fokhagymát, a babérlevelet, majd a megtisztított, sóval és borssal ízesített libacombokat.
  3. Közepes hőmérsékletű sütőben félig megsütjük, majd áttesszük egy lábasba.
  4. A zöldségeket a liszttel megszórjuk, jól átpirítjuk, és hozzáadjuk a paradicsompürét.
  5. Felengedjük 1 dl vízzel, és borral, felforraljuk, majd a combokra öntjük.
  6. Mérsékelt tűzön, fedő alatt puhára pároljuk.
  7. A levét finom szűrőn átszűrjük, és tálaláskor a ketté vágott combokra öntjük.
  8. Petrezselymes burgonyával, vagy párolt rizzsel tálaljuk.

Lassan pároljuk, sietni nem kell!

Ha a levét nem átszűrjük, hanem botmixerrel összedolgozzuk, akkor egy sűrűbb, tartalmasabb szaftot kapunk.

Recept összefoglaló
Recept:
Zöldségen párolt libacomb
Szerző:
Megjelent:
Elkészítés ideje:

Hasonló receptek

  • Ünnepi libamájgombóc vörösborban párolvaÜnnepi libamájgombóc vörösborban párolva Egy különleges karácsonyi vacsorához olyan étel kell, amit korábban talán nem készítettünk el. Az ünnepi libamájgombóc vörösborban párolva […]
  • Töltött libacombTöltött libacomb A töltött libacomb recepthez darált sertéshúsból készítünk fűszeres, tejszínes tölteléket. Ügyesnek kell lennünk, mert a töltelék a […]
  • Főtt libamell tejszínes tormamártássalFőtt libamell tejszínes tormamártással Füstölt libamellet használunk az ételhez, melyet meg is főzünk. Ezután állítjuk össze a hidegtálat, ami remek vendégváró különlegesség […]
  • Borjúszelet libamájjal töltveBorjúszelet libamájjal töltve Miért gondolhatja bárki, hogy a Borjúszelet libamájjal töltve egy remek étel? Azért, mert a borjú hús finom, gyenge. A libamájról pedig […]
  • Vincellér csirkéjeVincellér csirkéje Naná hogy szüreti étel a Vincellér csirkéje, de tudják-e hogy ki az a vincellér? Ő a szőlőtermesztő és a pincemester egy személyben. […]
Posted in Szárnyas receptek and tagged , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

egy × 2 =