Zöldségen párolt libacomb

Recept:

Ma van Valentin nap, de mi már előre nézünk, a mai recept már nem ennek szellemében került be az oldalra. Aki fel akart készülni megfelelő receptekkel erre a nevezetes napra, az az elmúlt időszakban a kedvenc receptek weboldal segítségével megtehette. Jöjjön a sok ital recept után egy pecsenye!

A zöldségeket vékony szeletekre vágjuk, és egy kiolajozott tepsibe tesszük. Rátesszük a zúzott fokhagymát, a babérlevelet, majd a sóval és borssal izesített libacombokat. Közepes hőmérsékletű sütőben félig megsütjük, majd áttesszük egy lábasba. A zöldségeket a liszttel megszórjuk, jól átpirítjuk, és hozzáadjuk a paradicsompürét. Felengedjük 1 dl vízzel, és borral, felforraljuk, majd a combokra öntjük. Mérsékelt tűzön, fedő alatt puhára pároljuk. A levét finom szűrőn átszűrjük, és tálaláskor a kettévágott combokra öntjük.

Hozzávalók

  • 4 libacomb,
  • 15 dkg sárgarépa,
  • 10 dkg fehérrépa,
  • 8 dkg zeller,
  • 1 fej hagyma,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 1 babérlevél,
  • 3 dkg liszt,
  • 2 evőkanál paradicsompüré,
  • 1 dl fehérbor,
  • 4 evőkanál olaj,
  • só,
  • bors.

Tálalás

Petrezselymes burgonyával, vagy párolt rizzsel tálaljuk.

Trükk

Lassan pároljuk, sietni nem kell!

Ha a levét nem átszűrjük, hanem botmixerrel összedolgozzuk, akkor egy sűrűbb szaftot kapunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

3 × egy =