Vendégváró sajtos-tejfölös csirke

Bármilyen vendéget várunk otthonunkba – legyen az barát, rokon, vagy hivatali főnök – a vendégváró sajtos-tejfölös csirke megfelelő választás főételnek. Egy jó tanács a vendégváráshoz: ne ültesse vendégeit azonnal a terített asztalhoz! Először egy étvágy gerjesztő itallal kínálja őket, ami akár lehet sör is, még ha sokan furcsának is találják. Erről bővebben olvashat az ital ajánló rovatunkban. Receptünket négy személyre méreteztük.

A lebőrözött csirkedarabokat ételízesítős vízben kb.: 5 percig pároljuk. Lecsöpögtetjük, megtöröljük, majd borssal és pirospaprikával elkevert lisztbe forgatjuk. Serpenyőben, kevés olajon, minden oldalát megpirítjuk. Tűzálló tálba fektetjük, majd leöntjük a reszelt sajttal elkevert tejföllel. Előmelegített sütőbe toljuk és közepes hőfokon 20 percig sütjük.

Hozzávalók

  • 2 csirkecomb,
  • 2 csirkemell,
  • 2 dl tejföl,
  • 8 dkg kemény sajt,
  • 10 dkg liszt,
  • só,
  • bors,
  • ételízesítő,
  • 1 evőkanál pirospaprika,
  • olaj

Tálalás

Burgonyapürével kínáljuk, friss salátát tálalunk hozzá.

Trükk

Május elsején bármikor betoppanhatnak a vendégek. Ez az étel nagyjából 40 perc alatt elkészíthető, tehát ideális vendégváró étel.

Az összes recept – kedvenc receptek

Hasonlók

Posted in Szárnyas receptek and tagged , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

14 − 10 =