Ünnepi libamájgombóc vörösborban párolva

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Egy különleges karácsonyi vacsorához olyan étel kell, amit korábban talán nem készítettünk el. Az ünnepi libamájgombóc vörösborban párolva pont megfelelő lenne? Lássuk a receptet!

Libamájgombóc

Hozzávalók

  • 40 dkg libamáj,
  • 2 db zsemle,
  • 8 dkg vaj,
  • 8 dkg liszt,
  • 8 dkg gomba,
  • 2 tojás,
  • fél csokor petrezselyem,
  • 5 dkg füstölt szalonna,
  • 5 dl száraz vörösbor,
  • 12 dkg reszelt sajt,
  • őrölt fehér bors,
  • só.

Így készítsd a karácsonyi libamájgombócot

  1. A libamájat a beáztatott és jól kinyomott zsemlékkel együtt áttörjük.
  2. Keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a vaj felét, a tojást, az apró kockákra vágott gombát, a finomra vágott petrezselymet és a megpirított, zsírjától leszűrt szalonnakockákat.
  3. Borssal, sóval ízesítjük, majd annyi lisztet teszünk hozzá, hogy formázható anyagot kapjunk.
  4. Dió nagyságú gombócokat formálunk belőle, és a borban kifőzzük.
  5. Amikor a gombócok megfőttek, kiszedjük, és a megmaradt vajba tesszük.
  6. Rövid ideig ebben pirítjuk, majd sajttal meghintve tálaljuk.
Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Szárnyas receptek Címke: , , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

17 − tizennégy =