Töltött libacomb

Recept:

A farsang második töltött receptjét közöljük – rögtön az első után. Ám míg a töltött burgonya egy egyszerű étel volt, addig a töltött libacomb egy fokkal talán nehezebb.

A töltelék elkészítéséhez a darált sertéshúst sóval, borssal, pirospaprikával zúzott fokhagymával, őrölt borssal és köménymaggal fűszerezzük. Hozzáadjuk a tejszín felét, és jól összedolgozzuk. A libacombokból kiszedjük a csontokat, a helyükbe tölteléket töltünk, összegöngyöljük, és vékony zsineggel megkötjük. Sóval, borssal fűszerezzük. Sütőtálba elhelyezzük, forró olajjal leöntjük, és sütőben félpuhára sütjük. Hozzáadjuk a karikára vágott zöldségeket, a paradicsompürét, és tovább sütjük. Liszttel megszórjuk, a maradék tejszínnel és borral felöntjük, és fedő alatt puhára pároljuk. A mártást besűrítjük, átszűrjük, és a felszeletelt húsra öntjük.

Hozzávalók

  • 4 libacomb,
  • 25 dkg sertéshús,
  • 10-10 dkg fehér- sárgarépa,
  • 5 dkg zeller,
  • 1 fej hagyma,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • 1,5 dl tejszín,
  • 3 dkg liszt,
  • 2 evőkanál paradicsompüré,
  • 2 dl vörösbor,
  • 4 evőkanál olaj,
  • pirospaprika,
  • kömény mag,
  • őrölt bors,

Tálalás

Hasábburgonyát adunk hozzá.

Trükk

A libacomb alapvetően karácsonyi étel, de miért ne ehetnénk bármikor, mondjuk farsangkor?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

négy × 1 =