Töltött csirkecomb

Töltött csirkecomb hozzávalói, elkészítése | kedvenc-receptek.huA töltött csirkecomb hagyományos receptje, zsemlés töltelékkel. Nálunk a szárnyas receptek közül a mai napig a csirkéből készült ételek a legnépszerűbbek. És Önöknél?

Töltött csirkecomb hozzávalói, elkészítése

Hozzávalók

  • 4 – 5 db egész csirkecomb,
  • 2 zsemle,
  • 2 egész tojás,
  • egy kisebb vöröshagyma,
  • 4 evőkanál olaj,
  • petrezselyemlevél,
  • majoránna, só, őrölt bors.

Töltött csirkecomb elkészítése

Töltött csirkecomb | kedvenc-receptek.hu

  1. Tisztítsuk meg a csirkecombokat, vigyázva arra, hogy a bőr el ne szakadjon!
  2. Kézzel a bőr alá nyúlva elválasztjuk a csirkecomb húsától, gyengén sózzuk a bőrt kívül és belül egyaránt, kevés majoránnával meghintjük.
  3. A töltelékhez a zsemlét tejben beáztatjuk, kicsavarjuk, szétmorzsoljuk.
  4. A nagyon apróra szelt hagymát olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a zsemlét, nyers tojást, sót, borsot és az apróra vagdalt petrezselyemzöldet, majd jól összekeverjük.
  5. A tölteléket a csirkecomb bőre alá nyomkodjuk, egészen a tövéig, egyenletesen elosztjuk.
  6. A csirkecombokat tesiben egymás mellé fektetjük, forró olajjal leöntjük és közepes hőmérsékleten sütjük.
  7. Sütés közben kevés vizet önthetünk alá és a tepsiben összegyűlt szafttal locsolgatjuk.
  8. Nagyjából egy óra sütés után kivesszük a sütőből, pár percig pihentetjük, majd tálalhatjuk is.

TIPP√: A töltelékbe ízlés szerint keverhetünk csirkemájat, vagy párolt gombát is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

18 − kettő =