Tejszínes, gombás libamájszeletek

Recept:

A libamáj mindenkor ünnepi ételnek számít. Ez az ételünk egy szaftosabb, mártással tálalt érdekesség, karácsony közeledtével különösen ajánljuk.

A felszeletelt libamájat sózzuk, borsozzuk, lisztbe mártjuk és kevés forró vajban megsütjük. A finomra vágott hagymát üvegesre pirítjuk, beletesszük a felszeletelt gombát, sóval, borssal, vágott petrezselyemmel fűszerezzük, puhára pároljuk. Megszórjuk liszttel, rövid ideig pirítjuk, majd hozzáöntjük a tejszínt, és mártás sűrűségűre forraljuk.

Hozzávalók

  • 50 dkg libamáj,
  • 20 dkg gomba,
  • 8 – 8 dkg liszt és vaj,
  • 1 fej hagyma,
  • 2 dl tejszín,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • őrölt bors,

Tálalás

A májszeleteket a mártással leöntjük, és párolt rizzsel tálaljuk.

Trükk

A libamájhoz nincs szükség különösebb trükkre. Egyesek szerint sózni csak közvetlenül tálalás előtt szabad, mert egyébként kemény lesz a máj. Ön szerint?

Hasonlók

Kategória: Szárnyas receptek Címkék: , , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizenegy − hat =