Tejszínes, gombás libamájszeletek

Recept:

A libamáj mindenkor ünnepi ételnek számít. Ez az ételünk egy szaftosabb, mártással tálalt érdekesség, karácsony közeledtével különösen ajánljuk.

A felszeletelt libamájat sózzuk, borsozzuk, lisztbe mártjuk és kevés forró vajban megsütjük. A finomra vágott hagymát üvegesre pirítjuk, beletesszük a felszeletelt gombát, sóval, borssal, vágott petrezselyemmel fűszerezzük, puhára pároljuk. Megszórjuk liszttel, rövid ideig pirítjuk, majd hozzáöntjük a tejszínt, és mártás sűrűségűre forraljuk.

Hozzávalók

  • 50 dkg libamáj,
  • 20 dkg gomba,
  • 8 – 8 dkg liszt és vaj,
  • 1 fej hagyma,
  • 2 dl tejszín,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • őrölt bors,

Tálalás

A májszeleteket a mártással leöntjük, és párolt rizzsel tálaljuk.

Trükk

A libamájhoz nincs szükség különösebb trükkre. Egyesek szerint sózni csak közvetlenül tálalás előtt szabad, mert egyébként kemény lesz a máj. Ön szerint?

Hasonló receptek

  • kedvenc-receptek.huFarsangi sült libamáj Recept: A farsangi sült libamáj receptje több trükköt tartalmaz. Elöljáróban csak két összetevőt említünk: tej és jég. Házias étel, mely […]
  • Hideg gyümölcsrizs receptjeHideg gyümölcsrizs receptje A hideg gyümölcsrizs tejberizsből és friss nyári gyümölcsökből készül. A desszert receptje egy igazán üdítő, gyümölcsös édességet […]
  • GombakrémlevesGombakrémleves Gombakrémlevesehez elvileg nem kell levesgyöngy, mi azonban keveseltük a pirított gombát a levesben, ezért dúsítottunk egy kicsit! Egy […]
  • Májjal töltött pulykamellMájjal töltött pulykamell Recept: A pulyka hagyományosan karácsonyi étel. Az ünnepek alatt a legtöbb család asztalán megjelenik a pulyka étel. Mi most egy […]
  • Borjúszelet libamájjal töltveBorjúszelet libamájjal töltve Recept: A borjú hús finom, gyenge. A libamájról pedig nem lehet elfogultság nélkül beszélni, tehát ez a recept - ha az összetevőkből […]
Recept kategória: Szárnyas receptek és recept címke: , , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizenkettő + 13 =