Szüreti töltött csirke recept

Szalonnás, gombás, zöldborsós és rizses tölteléket készítünk a szüreti töltött csirkéhez, beletöltjük, majd készre sütjük. Ebben a receptben a csirke egészben sül, utána daraboljuk csak fel.

Szüreti töltött csirke hozzávalók, elkészítése

Hozzávalók

  • kb. 1 kg-os csirke,
  • 10 dkg füstölt szalonna,
  • 10 dkg zöldborsó,
  • 10 dkg gomba,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 12 dkg rizs,
  • 3 tojás,
  • 1 dl olaj,
  • őrölt bors, só.

Szüreti töltött csirke elkészítése

  1. A kockára vágott szalonnát kisütjük.
  2. Zsírjában megpirítjuk a finomra vágott hagymát, a felkockázott gombát, majd a zöldborsót.
  3. Sóval, borssal fűszerezzük, összekeverjük a tojásokkal, és az időközben megpárolt rizzsel.
  4. Ezzel a töltelékkel a csirke megsózott hasüregét megtöltjük, kívül is megsózzuk, majd tepsibe tesszük.
  5. Olajjal leöntjük, kevés vizet öntünk alá, és gyakran locsolgatva megsütjük.
  6. A csirkét úgy daraboljuk fel, hogy a töltelékből egyformán jusson mindenkinek!
  7. Hagymás káposztasalátát kínálunk hozzá.

Hasonló receptek

  • Sörös-sajtos csirkeSörös-sajtos csirke A sörös-sajtos csirke egy tálban készül a körettel, ami ebben az esetben rizs lesz. Hogy az ízek a húsban maradjanak a párolás alatt, a […]
  • Csirkés garnélás tészta receptjeCsirkés garnélás tészta receptje A csirkés garnélás tészta nem fogja megterhelni senkinek sem a gyomrát, így jó szívvel ajánljuk a forró nyári napokra is.
  • Pezsgős csirkePezsgős csirke Ebben a receptben a pezsgős csirke egészben félig megsül, majd lábasban, fedő alatt készül el teljesen. Pezsgős, fehér boros mártással […]
  • Töltött csirkecombTöltött csirkecomb Sokféle töltelékkel készülhet a töltött csirkecomb, mi az egyszerűbb receptet, a zsemlés töltelékeset készítettük el. Lépésről lépésre […]
  • Csirkecomb szilvamártássalCsirkecomb szilvamártással Szárnyas recept gyümölccsel megbolondítva: a csirkecomb szilvamártással egy gyümölcsös húsétel, ami sokunk kedvence, akik a sós ízek […]
Recept kategória: Szárnyas receptek és recept címke: .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

18 − 8 =