Szüreti részeges csirke

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

A szüreti részeges csirke azért szüreti és azért részeges, mert adunk hozzá egy kis száraz fehérbort. A Vincellér csirkéjéhez – ha még emlékeznek a pár nappal ezelőtt megjelent receptünkre – édes fehérbor illett. Ez a recept lényegesen eltér attól és nem csak a borok miatt.

A szüreti részeges csirke tűzálló tálban párolódik, majd szalonna szeletekkel beborítva pirosra sül.

Szüreti részeges csirke hozzávalók, elkészítése

Hozzávalók

  • 1 kg-os csirke,
  • 10 dkg margarin,
  • 3 dl száraz fehérbor,
  • 12 dkg füstölt szalonna,
  • majoránna,
  • só.

Szüreti részeges csirke elkészítése

  1. A csirkét kívül-belül megsózzuk, belsejét meghintjük majoránnával.
  2. Tűzálló tálba helyezzük, rátesszük a margarint, és aláöntjük a bort.
  3. A tálat lefedjük, és közepes hőmérsékleten pároljuk. Időnként pótoljuk az elpárolgott bort.
  4. Amikor a hús már puha, beborítjuk vékony szalonnaszeletekkel, és most már fedő nélkül pirosra sütjük.
  5. Petrezselymes burgonyával tálaljuk.
Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Szárnyas receptek Címke: , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizennégy − 5 =