Sörös-sajtos csirke

A sörös-sajtos csirke egy tálban készül a körettel, ami ebben az esetben rizs lesz. Hogy az ízek a húsban maradjanak a párolás alatt, a csirkehúst egy kicsit elősütjük forró olajban. A részletes recept:

Sörös-sajtos csirke receptje

Hozzávalók

  • 1 csirke,
  • fél liter sör,
  • 10 dkg sajt,
  • 1 evőkanál mustár,
  • 1 evőkanál ételízesítő,
  • 2 dl rizs,
  • 1 mokkáskanál őrölt gyömbér,
  • 1 mokkáskanál őrölt bors,
  • só, olaj, petrezselyemzöld.

Sörös-sajtos csirke elkészítése

  1. Négyfelé vágjuk a csirkét és megsózzuk.
  2. Egy tűzálló tálat egy evőkanál olajjal kikenünk.
  3. Kevés olaj erős lángon,hirtelen átpirítjuk a csirkedarabokat.
  4. A tűzálló tálba beleszórjuk a rizst, majd a sörbe kevert fűszerekkel, a finomra vágott petrezselyemzölddel, a reszelt sajttal és a mustárral leöntjük.
  5. A tálba fektetjük a hirtelen megsütött csirkedarabokat, a mártással meglocsoljuk.
  6. A tálat lefedjük és előmelegített, forró sütőben kb. 50 percig pároljuk.
  7. Amikor a levét elfőtte, a fedőt levesszük és pirosra sütjük.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizenkettő − egy =