Sonkával, gombával rakott csirkemell

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0
Sonkával, gombával rakott csirkemell: ha ráolvadt a sajt, akkor kész!

Sonkával, gombával rakott csirkemell

A csirkehúsos receptek  közül az egyik kedvencünk a sonkával, gombával rakott csirkemell, amit egy tűzálló tálban állítunk össze, a tetejére sajt lapokat vágunk és a végén ráolvasztjuk a sajtot. Olyan egytálétel, amit bármikor szívesen fogyasztunk.

Az ízletes csirkemell recept képekkel kerül fel az oldalra, így a pontos mennyiségek és a részletes leírás ismeretében odahaza is egyszerűen elkészíthető. Nem túl bonyolult de dolgozni azért kell vele, hiszen gombapörköltet készítünk hozzá és a húst is elősütjük.

A recept előtt az eszközökről: az általunk használt tűzálló tál alacsony falú, 20 cm × 30 cm-es. A sajtot egy sima sajtvágó késsel szeleteltük, melynek a közepe azért lyukas, hogy a sajt ne tapadjon hozzá vágás közben. Aki gondolja, az akár reszelheti is a sajtot.

Sonkával, gombával rakott csirkemell hozzávalók

  • 50 dkg gomba (csiperke, laska)
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  •  3-4 evőkanál liszt
  • 20 dkg kemény sajt
  • 10 dkg gépsonka
  • 1 kg csirkemell
  • bors
  • pirospaprika
  • olaj

Sonkával, gombával rakott csirkemell elkészítése

  1. A hagymát megpucoljuk, apróra szeljük, kevés olajon üvegesre pirítjuk.
  2. A hús megmossuk, egyenletes szeletekre vágjuk és mindkét oldalát besózzuk, állni hagyjuk.
  3. A gombát alaposan megtisztítjuk, szeljük.

    Sonkával, gombával rakott csirkemell: előkészítjük a húst és a gombát

    Előkészítjük a húst és a gombát

  4. Az üvegesre pirított hagymát pirospaprikával megszórjuk, a gombát belerakjuk, átforgatjuk,  borsozzuk, sózzuk, és fedő alatt puhára pároljuk.
  5. A felszeletelt és lesózott csirkemellet lisztbe beleforgatjuk, forró olajban mindkét oldalát elősütjük.

    Sonkával, gombával rakott csirkemell: elősütjük a szeletelt csirkemell mindkét oldalát

    Elősütjük a szeletelt csirkemell mindkét oldalát

  6. Az elősütött húsokat sütőtálba fektetjük, ráhalmozzuk a kész gombát, a szaftját ráöntjük és alufóliával letakarva a sütőben fél óra alatt 200 C °-on összepároljuk.
  7. A sütőből kivéve levesszük a fóliát, betakarjuk a szeletelt sonkával és a sajtvágóval készített sajtlapokkal/sajtforgáccsal és visszatesszük a sütőbe immár fólia nélkül.

    Sonkával, gombával rakott csirkemell: befedjük a szeletelt sonkával és a szeletelt sajttal

    Befedjük a szeletelt sonkával és a szeletelt sajttal

  8. 180 C °-on pár perc alatt készre sütjük, párolt rizzsel, sült krumplival tálaljuk.
Sonkával, gombával rakott csirkemell: ha ráolvadt a sajt, akkor kész!

Sonkával, gombával rakott csirkemell

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Ugye észrevetted, hogy a receptben a gomba elkészítése tulajdonképpen egy gombapörkölt recept?

Ezért nagyon finom ez a rakott csirkemell

Amikor az elősütött húst a tűzálló tálba rakjuk, nem kell semmilyen zsiradékkal kikenni a tálat. A ráöntött gomba hagymás szaftja elegendő és finom ahhoz, hogy a hús megpuhuljon.

A hússzeletekre takaró szerűen rakott sonka és sajt miatt tálaláskor szépen egymáson maradnak a rétegek. Ha reszeljük a sajtot a rakott csirkemell tetejére, akkor ez kevésbé garantálható.

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0
Recept összefoglaló
recipe image
Recept:
Sonkával, gombával rakott csirkemell
Szerző:
Megjelent:
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Elkészítés ideje:
Értékelés:
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Egytálételek, Gombás receptek, Rakott ételek sütőben, Szárnyas receptek Címke: , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy × négy =