Sonkás csirke

Recept:

A sonkás csirke – mint köztudott – nem vegetáriánus eledel, de nem is túl nehéz. Úgy gondoltuk bele fér tavaszi kínálatunkba.

A csirkét feldaraboljuk, megsózzuk, lisztbe mártjuk, és kevés forró olajban pirosra sütjük. A sütésből visszamaradt olajban a metélt formára vágott sonkát megpirítjuk és a csirkére rakjuk. Tört bazsalikomfűvel megszórjuk, kb. 2 dl húslevest öntünk rá, és puhára pároljuk.

Hozzávalók

  • 1,2 kg-os egész csirke,
  • 20 dkg főtt füstölt sonka,
  • 5 dkg liszt,
  • 1 dl olaj,
  • 2 dl húsleves,
  • bazsalikom,
  • só.

Tálalás

Párolt rizzsel, vagy rizibizivel tálaljuk.

Trükk

Pároláskor veszítse el az étel az összes vizet, csak a szaft maradjon alatta.

Az összes recept – kedvenc receptek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

1 × 4 =