Zsófika 9 hónapos, de sikerült az ízlését ezzel a Rizibizivel eltalálni! A megfőtt rizst, borsót és az apróra vágott húst csak összepirítom és kész!
Receptet küldte: Suhaj Zsuzsanna, Sopron
Rizibizi hozzávalói, elkészítése
Hozzávalók
- 5 db felső csirkecomb,
- 2 pohár rizs,
- 10 evőkanál borsó,
- sült csirke fűszer,
- só,
- vaj,
- bors.
Rizibizi elkészítése úgy, ahogy Zsófi szereti
- A rizst külön elkészítem, a borsót külön vajjal megpárolom.
- A csirkecombokat a sült csirke fűszerrel bekenem, majd azt is külön megsütöm.
- Ha megsült akkor kicsontozom és felaprózom.
- A megfőtt rizs, borsót és az apróra vágott húst egy tálba teszem.
- A kisült csirke szaftjával meglocsolom a rizst, és utána kb. 5 percig egy nagy serpenyőben, sűrűn kevergetve összepirítom őket.
- Savanyúsággal tálalom! (Én céklával szoktam)
- Nagyon finom, Zsófi a kislányom is nagyon szereti!
- Jó étvágyat mindenkinek!