Farsangi részeges csirke

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

A farsangi részeges csirke egyben sült finomság, azaz nem kell bajlódni a darabolással. Viszont nagyon kell figyelni a sütésnél, hogy le ne tapadjon a tepsi aljára, elővigyázatosságból tehetünk alá alufóliát.

Ne gondolja senki, hogy a hasüreget felesleges befűszerezni! Aki egyszer már elfelejtette, az tudja, hogy a csak kívülről fűszerezett csirkehús nem olyan finom, mint amelyiket kívül belül egyformán ízesítették.

Részeges szárnyas ételünk a fehér bor hozzávalótól lesz pikáns. Lássuk a receptet:

Farsangi részeges csirke hozzávalók

  • 1 egész csirke,
  • 8 dkg vaj,
  • 3 dl fehérbor,
  • 12 dkg füstölt szalonna,
  • majoránna,
  • őrölt bors,
  • só.

Farsangi részeges csirke recept

  1. A megmosott csirkét kívül, belül megsózzuk, belsejét majoránnával, külsejét borssal fűszerezzük.
  2. Egy magas falú tepsibe helyezzük, leöntjük olvasztott vajjal, és aláöntjük a bort.
  3. Alufóliával légmentesen letakarva a sütőben pároljuk, szükség szerint az elpárolgott bort pótoljuk.
  4. Amikor puha, hajszálvékony szalonna csíkokat borítunk rá, és ropogósra sütjük.
  5. Köretnek rizi-bizit, vagy párolt rizst ajánlunk.

Jól kell eltalálni azt az időpontot, amikor a fedő nélkül kezdjük sütni a csirkét!

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0
Recept összefoglaló
Recept:
Farsangi részeges csirke
Szerző:
Megjelent:
Elkészítés ideje:

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Szárnyas receptek Címke: , , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

14 + tizennégy =