Farsangi részeges csirke

Recept:

Farsang révén maradunk az időszak ételeinél, a farsangi részeges csirkével azonban egy kicsit eltávolodunk az előző napok fánk vonulatától. Főétel, ami nagyon finom!

A megmosott csirkét kívül, belül megsózzuk, belsejét majorannával, külsejét borssal fűszerezzük. Egy magas falú tepsibe helyezzük, leöntjük olvasztott vajjal, és aláöntjük a bort. Letakarva a sütőben pároljuk, szükség szerint az elpárolgott bort pótoljuk. Amikor puha, hajszálvékony szalonna csíkokat borítunk rá, és ropogósra sütjük.

Hozzávalók

  • 1 csirke,
  • 8 dkg vaj,
  • 3 dl fehérbor,
  • 12 dkg füstölt szalonna,
  • majoránna,
  • őrölt bors,
  • só.

Tálalás

Köretnek rizi-bizit, vagy párolt rizst ajánlunk.

Trükk

Jól kell eltalálni azt az időpontot, amikor a fedő nélkül kezdjük sütni a csirkét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

négy × kettő =