Pikáns csirke

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Pikáns csirke recept egy kevés vörösborral, aszalt szilvával. Ez a recept most attól pikáns, hogy teszünk bele egy kis vörösbort. A feldarabolt csirkét egész éjszakára boros páclében tartjuk, csak másnap pároljuk készre.

Ha nem akarsz a csirke darabolásával bajlódni – nem túl bonyolult egy csirkét szabályosan szétkapni – akkor vedd meg külön a szárnyát, combját, mellét, hátát.

Vörösborból ne azt használd, amit egyébként a mosdókagylóba öntenél! Ne feledd az alapigazságot: az alapanyagok minősége határozza meg az étel ízét, zamatát, állagát.

Pikáns csirke hozzávalók

  • 1 konyhakész csirke,
  • 3 gerezd fokhagyma,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 8 szem aszalt szilva,
  • 2 dl vörösbor,
  • diónyi vaj,
  • fél mokkáskanál őrölt bors,
  • só.

Pikáns csirke recept

  1. A feldarabolt, megmosott csirkehúst kissé besózzuk,zúzott fokhagymával bedörzsöljük, és egy vajjal kikent tűzálló edénybe rakjuk úgy, hogy vékonyra szelt hagymakarikákat, és kimagozott, félbevágott aszalt szilvát teszünk közé.
  2. A borsot elkeverjük a borban, majd a csirkére öntjük.
  3. Néhány órán, vagy egy éjszakán át ebben a páclében érleljük a húst.
  4. Pácolás után az edényt lefedjük, és közepes hőmérsékletű sütőben puhára pároljuk a csirkét.
  5. Én valamilyen krumpli köretet javasolok hozzá.
Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0
Recept összefoglaló
Recept:
Pikáns csirke
Szerző:
Megjelent:
Elkészítés ideje:

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Szárnyas receptek Címke: , , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkettő + tizenhárom =