Pezsgős csirke

Sült csirke, egyben csirke, tepsiben csirke | kedvenc-receptek.huKözeledik az év vége, egyre-másra fognak – nálunk is! – megjelenni a karácsonyi és a szilveszteri receptek, mert a felkészülést nem lehet elég korán kezdeni! Ebbe a sorba illik a szilveszterre ajánlott pezsgős csirke recept!

A mi négy személyre szóló receptünkben a pezsgős csirke egészben sül, a legtöbb hasonló recept csak a combok sütését taglalja. Nem összekeverni a két receptet!

A pezsgős csirke hozzávalói, elkészítése

Hozzávalók

  • 1,5 kg csirke egészben,
  • 15 dkg sárgarépa,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 8 dkg vaj,
  • 1 db tojássárgája,
  • 1 dl fehérbor,
  • 3 dl pezsgő,
  • 2 dl tejszín,
  • bors őrölt, ízlés szerint,
  • só ízlés szerint.

A pezsgős csirke elkészítése

  1. Megmossuk a csirkét, kívül-belül besózzuk.
  2. Tepsibe tesszük, a tetejére vajdarabkákat morzsolunk.
  3. Mellérakjuk a karikára vágott hagymát és sárgarépát, ezután félpuhára sütjük.
  4. Áttesszük a csirkét egy lábasba, a sütésből visszamaradt lébe beleöntjük a bort és a pezsgőt, majd az egészet a csirkére öntjük és fedő alatt puhára pároljuk.
  5. Kivesszük a csirkét a lábasból, a levet felöntjük a tejszín felével sóval, borssal ízesítjük.
  6. A tűzről levéve beleöntjük a maradék tejszínnel összekevert tojássárgáját.
  7. Finom szűrőn átszűrjük és a mártást a feldarabolt csirkére öntjük.
  8. Köretként vajas metéltet ajánlunk hozzá.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

öt × 2 =