Pezsgős csirke

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Sült csirke, egyben csirke, tepsiben csirke | kedvenc-receptek.huKözeledik az év vége, egyre-másra fognak – nálunk is! – megjelenni a karácsonyi és a szilveszteri receptek, mert a felkészülést nem lehet elég korán kezdeni! Ebbe a sorba illik a szilveszterre ajánlott pezsgős csirke recept!

A mi négy személyre szóló receptünkben a pezsgős csirke egészben sül, a legtöbb hasonló recept csak a combok sütését taglalja. Nem összekeverni a két receptet!

A pezsgős csirke hozzávalói, elkészítése

Hozzávalók

  • 1,5 kg csirke egészben,
  • 15 dkg sárgarépa,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 8 dkg vaj,
  • 1 db tojássárgája,
  • 1 dl fehérbor,
  • 3 dl pezsgő,
  • 2 dl tejszín,
  • bors őrölt, ízlés szerint,
  • só ízlés szerint.

A pezsgős csirke elkészítése

  1. Megmossuk a csirkét, kívül-belül besózzuk.
  2. Tepsibe tesszük, a tetejére vajdarabkákat morzsolunk.
  3. Mellérakjuk a karikára vágott hagymát és sárgarépát, ezután félpuhára sütjük.
  4. Áttesszük a csirkét egy lábasba, a sütésből visszamaradt lébe beleöntjük a bort és a pezsgőt, majd az egészet a csirkére öntjük és fedő alatt puhára pároljuk.
  5. Kivesszük a csirkét a lábasból, a levet felöntjük a tejszín felével sóval, borssal ízesítjük.
  6. A tűzről levéve beleöntjük a maradék tejszínnel összekevert tojássárgáját.
  7. Finom szűrőn átszűrjük és a mártást a feldarabolt csirkére öntjük.
  8. Köretként vajas metéltet ajánlunk hozzá.
Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Szárnyas receptek Címke: , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 + kilenc =