Mandulás pulykamell

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

A mandulás pulykamell majdnem teljesen olyan recept, mintha a finom pulykahúst egyszerűen kirántanánk. Panírozás (bundázás) és forró olajban sütés – ugyan azok a lépések!

Karácsonyra már ajánlottam egy töltött pulyka receptet. Most egy egyszerűbb, ám szintén ízletes ételt ajánlunk pulykából.

Próbáld ki a pulykamellet mandulás bundában!

Mandulás pulykamell hozzávalók

  • 60 dkg pulykamellfilé,
  • 5 dkg liszt,
  • 8 dkg mandula,
  • 2 tojás,
  • 3 dl olaj,
  • só.

Mandulás pulykamell recept

  1. A mandulát leforrázzuk, héját lehúzzuk, és kisebb darabokra vágjuk.
  2. A pulykamellet szeletekre vágjuk, kiveregetjük, megsózzuk, a lisztben megforgatjuk, a tojásba belemártjuk, mandulával megszórjuk, és forró olajban megsütjük.
  3. Köretként borban párolt aszalt szilvát, vagy almakompótot kínálunk mellé.

 

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0
Recept összefoglaló
Recept:
Mandulás pulykamell
Szerző:
Megjelent:
Elkészítés ideje:

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Szárnyas receptek Címke: , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három × öt =