Májjal töltött pulykamell

Recept:

A pulyka hagyományosan karácsonyi étel. Az ünnepek alatt a legtöbb család asztalán megjelenik a pulyka étel. Mi most egy libamájjal töltött pulykát ajánlunk.

A pulykamellről a bőrt eltávolítjuk, a húst szeletekre vágjuk, majd felszúrjuk úgy, hogy tölthető legyen. A májszeleteket sózzuk, borsozzuk, lisztbe mártjuk, forró vajban megsütjük, a hússzeletekbe töltjük, és a nyílásokat hústűvel lezárjuk. A finomra vágott hagymát olajban megpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, kevés vízzel felengedjük, és beletesszük az elősütött hússzeleteket. Hozzáadjuk a feldarabolt paprikát, paradicsomot és fedő alatt a húst puhára pároljuk. A mártást tejszínes habarással sűrítjük, majd belekeverjük az összevágott kaprot.

Hozzávalók

  • 80 dkg pulykamell,
  • 12 dkg liba,
  • 8 dkg liszt,
  • 5 dkg vaj,
  • 10 dkg zöldpaprika,
  • 5 dkg paradicsom,
  • 2 dl tejszín,
  • 3 evőkanál olaj,
  • fél csokor kapor,
  • pirospaprika,
  • őrölt bors,

Tálalás

Bazsalikommal ízesített vajas karottával (sárgarépa fajta!) tálaljuk.

Trükk

A libamáj helyett csirkemájjal is elkészíthetjük, másféle májat azonban nem ajánlunk. Jó étvágyat!

Hasonlók

Kategória: Szárnyas receptek Címkék: , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizennyolc − 13 =