Tejszínes kukoricával töltött pulyka

Recept:

Ismét pulykát ajánlunk karácsonyra. Holnap szenteste, most már jó lenne eldönteni, hogy mi legyen az ünnepi menü. Legyen akár a mai pulyka recept, vagy böngéssze át még egyszer karácsonyi ajánlatunkat!

A konzerv kukorica levét leöntjük és a tejszín felét hozzáöntjük. Sóval, cukorral ízesítjük, és sűrűre forraljuk. Levesszük a tűzről, belekeverjük a tojássárgákat, a vajat, és annyi lisztet, hogy sűrű tölteléket kapjunk. Kihűtjük, beletesszük a kukoricát, és a pulyka belsejébe töltjük. Megsózzuk, forró olajjal leöntjük, és a borral locsolgatva pirosra sütjük. A megsült pulykát feldaraboljuk, a sütésből visszamaradt levét átszűrjük.

Hozzávalók

  • Egy kb. 3,5 kg-os pulyka,
  • 60 dkg kukoricakonzerv,
  • 5 dkg cukor,
  • 6 tojássárgája,
  • 8 dkg vaj,
  • 10 dkg liszt,
  • 4 dl tejszín,
  • 3 dl fehérbor,
  • 2 dl olaj,
  • só.

Tálalás

Köretként sült burgonyát adunk mellé.

Trükk

Ez nem a recepthez kapcsolódik! Holnaputántól már a szilveszterre és az újévre készülünk, így a receptek már ebben a szellemben fognak megjelenni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

négy × 2 =