Tejszínes kukoricával töltött pulyka

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Finom ünnepi étel a tejszínes kukoricával töltött pulyka, melyet karácsonyi fogásként ajánlunk. Többféle ételt mutattunk be az ünnepekre, most egy egész pulykát sütünk, a belsejébe töltve a kukoricás finomságot.

Hozzávalók

  • Egy kb. 3,5 kg-os pulyka,
  • 60 dkg kukoricakonzerv,
  • 5 dkg cukor,
  • 6 tojássárgája,
  • 8 dkg vaj,
  • 10 dkg liszt,
  • 4 dl tejszín,
  • 3 dl fehérbor,
  • 2 dl olaj,
  • só.

Tejszínes kukoricával töltött pulyka recept

  1. A konzerv kukorica levét leöntjük és a tejszín felét hozzáöntjük.
  2. Sóval, cukorral ízesítjük, és sűrűre forraljuk.
  3. Levesszük a tűzről, belekeverjük a tojássárgákat, a vajat, és annyi lisztet, hogy sűrű tölteléket kapjunk.
  4. Kihűtjük, beletesszük a kukoricát, és a pulyka belsejébe töltjük.
  5. Megsózzuk, forró olajjal leöntjük, és a borral locsolgatva pirosra sütjük.
  6. A megsült pulykát feldaraboljuk, a sütésből visszamaradt levét átszűrjük.
  7. Köretként sült burgonyát adunk mellé.
Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Szárnyas receptek Címke: , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhárom − 7 =