Körettel sült pulykamell

Recept:

Ez már az ünnepek előszele is lehetne, mivel a pulyka – különösen ha gesztenyés – karácsonyi ételnek is kitűnő. Most nem a gesztenyés változatot nézzük, hanem egy teljesen egyszerű pulyka sültet.

A húst apró, hosszúkás darabokra vágjuk, sóval, ételízesítővel megszórjuk, és állni hagyjuk. A karfiolt rózsáira szedjük, a hagymát felkarikázzuk. A sárgarépát, karalábét, krumplit hasábokra vágjuk. Alufóliából 4 nagyobb darabot tépünk, arányosan elosztjuk rajta a krumplit és ételízesítővel, sóval fűszerezzük. Rárakjuk a húst, egy mokkáskanálnyi margarint, és beborítjuk zöldségekkel. a zöldségeket is fűszerezzük, majd a fóliát batyu formára összerendezzük. Előmelegített sütőben kb. fél óra alatt készre pároljuk, majd a batyuk tetejét kibontjuk, reszelt sajttal megszórjuk, és ráolvasztjuk.

Hozzávalók

  • 80 dkg pulykamell filé,
  • 8 közepes újburgonya,
  • 2 fej vöröshagyma,
  • 2 kis karalábé,
  • 4 sárgarépa,
  • 1 kis fej karfiol,
  • 10 dkg reszelt sajt,
  • margarin,
  • ételízesítő,
  • só.

Tálalás

A batyukat tálra helyezzük.

Trükk

A sajt ráolvasztása! Jó étvágyat!

Hasonlók

Kategória: Szárnyas receptek Címkék: , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

20 − 6 =