Rizses karácsonyi pecsenyekacsa

Recept:

A kacsa önmagában is elegendő zsiradékot tartalmaz, tehát a receptben szereplő mennyiséget sehogyan se lépjük túl! A karácsonyi kacsa rendkívül finom étel!.

A kacsát 8 darabra vágjuk. Az olaj felében megpirítjuk a finomra vágott hagymát, beletesszük a kacsahúst, sóval, borssal, majoránnával fűszerezzük, és kevés vizet aláöntve, fedő alatt pároljuk. A maradék olajban félpuhára pároljuk a kockára vágott zöldségeket és a gombát, valamint a rizst. Amikor a kacsa félig megpuhult, hozzáadjuk a zöldségeket és a rizst, majd felöntjük a rizs térfogatának megfelelő, kétszeres mennyiségű forró vízzel. Sütőben, fedő alatt készre pároljuk.

Hozzávalók

  • 1,5 kg-os pecsenyekacsa,
  • 15 – 15 dkg sárga- és fehérrépa,
  • 25 dkg rizs,
  • 10 – 10 dkg zeller és gomba,
  • 1 fej hagyma,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • 4 evőkanál olaj,
  • őrölt bors,
  • majoránna,

Tálalás

Tálalásig a kész ételt hagyjuk a nyitott sütőben!

Trükk

A kacsát feltétlen fedő alatt kell párolni, de ezt nem is kell hangsúlyozni.

Hasonló receptek

  • Rizses pecsenyekacsaRizses pecsenyekacsa A kacsa ételek kedvelőinek szeretnénk örömet okozni ezzel a rizses pecsenyekacsa recepttel. Aki pedig még nem ismeri ezt a kicsit […]
  • Töltött kacsaTöltött kacsa A kacsa belsejét megtöltjük, hasüregét betűzzük hústűvel, tepsibe tesszük és meglocsoljuk a vörös borral, majd megsütjük.
  • Kacsasült aszalt szilvávalKacsasült aszalt szilvával A megtisztított kacsa belsejébe kerül az aszalt szilva, együtt sülnek meg. Ha van egy kis maradék húslevesünk, azt is felhasználhatjuk a […]
  • Zöldséges kacsaZöldséges kacsa A zöldséges kacsa római tálban készül. A pecsenyekacsát körülrakjuk kockára vágott zöldséggel és burgonyával, megsózzuk, vörös bort öntünk […]
  • Tejszínes, gombás libamájszeletekTejszínes, gombás libamájszeletek Recept: A libamáj mindenkor ünnepi ételnek számít. Ez az ételünk egy szaftosabb, mártással tálalt érdekesség, karácsony közeledtével […]
Recept kategória: Szárnyas receptek és recept címke: , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

5 × kettő =