Rizses karácsonyi pecsenyekacsa

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

A rizses karácsonyi pecsenyekacsához először a kacsahúst addig pároljuk, míg félpuha nem lesz, majd sütőben fejezzük be az elkészítését.

A kacsa önmagában is elegendő zsiradékot tartalmaz, tehát a receptben szereplő mennyiséget sehogyan se lépjük túl! A karácsonyi kacsa rendkívül finom étel!

Rizses karácsonyi pecsenyekacsa hozzávalók

  • 1,5 kg-os pecsenyekacsa,
  • 15 – 15 dkg sárga- és fehérrépa,
  • 25 dkg rizs,
  • 10 – 10 dkg zeller és gomba,
  • 1 fej hagyma,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • 4 evőkanál olaj,
  • őrölt bors,
  • majoránna,

Rizses karácsonyi pecsenyekacsa recept

  1. A kacsát 8 darabra vágjuk.
  2. Az olaj felében megpirítjuk a finomra vágott hagymát, beletesszük a kacsahúst, sóval, borssal, majoránnával fűszerezzük, és kevés vizet aláöntve, fedő alatt pároljuk.
  3. A maradék olajban félpuhára pároljuk a kockára vágott zöldségeket és a gombát, valamint a rizst.
  4. Amikor a kacsa félig megpuhult, hozzáadjuk a zöldségeket és a rizst, majd felöntjük a rizs térfogatának megfelelő, kétszeres mennyiségű forró vízzel.
  5. Sütőben, fedő alatt készre pároljuk.
  6. Tálalásig a kész ételt hagyjuk a nyitott sütőben!
Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0
Recept összefoglaló
Recept:
Rizses karácsonyi pecsenyekacsa
Szerző:
Megjelent:
Elkészítés ideje:

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Szárnyas receptek Címke: , , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három × öt =