Káposztás tyúk

A káposztás tyúk esetén nem fordulhat elő, hogy kemény marad a hús, ha a következő recept előírásait pontosan betartod. A sok csirkemell recept után jöjjön egy savanyú káposztában puhára párolt tyúk receptje. A tyúk elkészítésétől azért idegenkednek a háziasszonyok, mert sokszor marad kemény a húsa. Ez leginkább két dologtól függ!

A tyúk húsa egyrészt akkor marad kemény, ha már nagyon vén az állat, másrészt ha azt gondoljuk ugyan annyi idő alatt elkészül, mint a csirke.

Nem véletlen, hogy a csirke receptek száma sokszorosa a tyúkból készült ételeknek. Pedig lehet abból is finomat készíteni. A következő recept elkészítési ideje nagyjából másfél-két óra, ennyi legalább kell ahhoz, hogy a tyúk megpuhuljon.

Káposztás tyúk recept

Hozzávalók

  • 1 egész tyúk,
  • 1 kg savanyú káposzta,
  • 3 dl tejföl,
  • 1 nagy fej vöröshagyma,
  • 1 fej fokhagyma,
  • olaj,
  • pirospaprika,
  • só.

Káposztás tyúk elkészítése

  1. A tyúkot kisebb darabokra vágjuk, mint amikor pörköltet készítünk. Levágjuk a combokat, szárnyakat, feldaraboljuk a mellet és a farhátat.
  2. Kevés olajban megpirítjuk az apróra vágott hagymát, megszórjuk pirospaprikával, és rátesszük a húst.
  3. Zsírjára lesütve megpörköljük, majd rövid lében sóval, és fokhagymával ízesítve, félpuhára pároljuk.
  4. Közben a káposztát átmossuk, és a levét kinyomkodjuk, hogy ne legyen túlságosan savanyú.
  5. A félig megpuhult szaftos húst zsírjára sütjük, összekeverjük a káposztával, és lefedve együtt pároljuk puhára.
  6. Időnként megkeverjük, és szükség szerint kevés vizet öntünk alá.
  7. Amikor a hús teljesen megpuhult, tejföllel összekeverjük, összeforraljuk, és tálaljuk.
  8. Fehér, vagy barna kenyeret, tejfölt kínálunk hozzá.

Jó étvágyat kívánunk a káposztás tyúkhoz!

Recept összefoglaló
Recept:
Káposztás tyúk recept
Szerző:
Megjelent:
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Elkészítés ideje:
Értékelés:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Hasonló receptek

  • Újházy tyúklevesÚjházy tyúkleves Klasszikus gazdag étel az Újházy tyúkleves (tyúkhúsleves), melyhez idősebb, hízott tyúkot használunk fel hozzávalóként. Arra ügyeljünk, […]
  • kedvenc-receptek.huJércekocsonya Kocsonyát ugye nem szárnyasból szoktak készíteni. Pedig abból is lehet: így készül a jércekocsonya.
  • Debreceni töltött káposztaDebreceni töltött káposzta Debreceni kolbásszal tálaljuk el ezt a hagyományosnak mondható töltött káposztát. A pontos hozzávalók, a részletes leírás és a receptben […]
  • Csirkepörkölt receptCsirkepörkölt recept Kezdjük a hétvégét egy roppant finom, szaftos és bő egy óra alatt elkészíthető csirkepörkölttel! Nokedlivel és csemegeuborkával az igazi! […]
  • Tepsis húsos káposztaTepsis húsos káposzta Ehhez a tepsis egytálételhez a tepsiben egymásra rakjuk a savanyú káposztát, a sonkát és a darált húst, majd megsütjük. Ilyen egyszerű […]
Posted in Egytálételek, Szárnyas receptek and tagged , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

20 − 18 =