Gombás pulykatokány

Recept:

Természetesen vezetek statisztikát az oldalunkon megjelent ételek népszerűségéről. Ezek alapján az adatok alapján mondhatom, hogy a gombás pulykatokány biztosan a népszerűbb ételek közé fog tartozni.

Az apróra vágott szalonna zsírját kiolvasztjuk, megpirítjuk benne a finomra vágott hagymát, megszórjuk pirospaprikával, és beletesszük a metélt vastagságúra vágott pulykahúst. Ízlés szerint megsózzuk, és rövid lében pároljuk, pörköljük. Az apróra vágott paprikát, és a felszeletelt gombát hozzáadjuk. Amikor megpuhult, tejfölös, tejszínes habarással sűrítjük.

Hozzávalók

  • 60 dkg pulykamell,
  • 5-5 dkg angolszalonna és zsír,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 2 zöldpaprika,
  • 20 dkg gomba,
  • 1-1 dl tejszín és tejföl,
  • 1 evőkanál liszt,
  • pirospaprika,
  • só.

Tálalás

Galuskával tálaljuk.

Trükk

Habarásnál ügyeljünk arra, hogy ne legyen csomós a liszt, mert az egész ételünket tönkreteheti!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizenkettő − 11 =