Gesztenyével töltött pulyka

Recept:

Kicsit nosztalgiával gondolunk már vissza a karácsonyra, pedig nem is volt olyan rég. Nosztalgiázzunk hát ezzel a remek pulykarecepttel!

A megtisztított gesztenyét vajban megpároljuk és kihűtjük, majd a sovány sertéshússal együtt megdaráljuk. Sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük, beletesszük a tojást, a tejszínt, és jól összedolgozzuk. A pulykát kívül-belül megsózzuk, a mellét vékony szalonna csíkokkal megtüzdeljük, és a gesztenyés töltelékkel megtöltjük a belsejét. Sütőtepsibe tesszük, forró olajjal leöntjük, gyakran locsolva szép pirosra sütjük. Sütési ideje kb. 3 óra. További sütési info a Trükk részben!

Hozzávalók

  • Kb. 3,5 kg-os pulyka,
  • 20-20 dkg gesztenye, sertéshús és füstölt szalonna,
  • 8 dkg vaj,
  • 4 tojás,
  • 2 dl tejszín,
  • őrölt bors,
  • szerecsendió,
  • só,
  • 2 dl olaj.

Tálalás

Sült burgonyával, szilvabefőttel tálaljuk.

Trükk

Sütés közben mindig kis vizet öntsünk alá. Amikor megsült, rövid ideig pihentetjük, majd feldaraboljuk.

Hasonló receptek

Recept kategória: Szárnyas receptek és recept címke: , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

2 × négy =