Csirkepörkölt bográcsban

Csirkepörkölt bográcsbanHa itt a jó idő, akkor mi lehetne jobb kikapcsolódás, mint a bográcsozás, mellette egy kis iszogatás? Ehhez kínálunk egy remek bográcsban készült csirkepörkölt receptet! Nem az egész csirkét használjuk ehhez a recepthez, csak a bőrétől megfosztott és kifilézett csirkemellet.

A bográcsban általában nem a csirkepörkölt készül, nagyobb a marhapörkölt, vagy a sertéspörkölt divatja az ismerőseim körében is. Mivel a szabadban készült ételek ízesebbek, ezért érdemes a csirkepörköltet is bográcsban elkészíteni! A hagyományos, konyhában készült csirkepörkölt receptet a hivatkozásra kattintva tudod elolvasni.

A csirkepörkölt a bográcsban is hasonlóan készül, mintha konyhában készítenénk, azonban itt van lehetőségünk a keverés helyett összerázni a bográcsban a pörköltet, így nem törjük össze a húst.

A csirkemell recept hozzávalói, elkészítésének menete:

Csirkepörkölt bográcsban recept

Hozzávalók

  • 1 kg csirkemell,
  • 5 dkg zsír,
  • 1 nagy fej hagyma,
  • 1 kávéskanál pirospaprika,
  • 2 zöldpaprika,
  • 2 paradicsom,
  • só.

Csirkepörkölt készítése bográcsban

  1. A megmosott, megtisztított, a bőrétől megfosztott és kifilézett csirkemellet felkockázzuk.
  2. A hagymát apróra vágjuk, és a bogrács aljában felolvasztott zsírban üvegesre pároljuk, meghintjük pirospaprikával, és azonnal öntünk rá egy kis vizet, és jól elkeverjük. Az egész főzési folyamat során ügyeljünk arra, hogy a lángok ne nyaldossák a bogrács oldalát, inkább folyamatos, kis lánggal égjen a tűz. (Ha mégis erősebben ég, húzzuk szét a fadarabokat a tűzben!)
  3. Beletesszük a kockára vágott paprikát és paradicsomot, megsózzuk, megvárjuk míg elfő a leve, és megint felöntjük vízzel.
  4. Ha elfőtt a leve beletesszük a kockára vágott húst, és jól megkeverjük, de a későbbiekben elég, ha csak összerázzuk.
  5. Ha úgy látjuk, hogy még nincs kész az étel, de fogyóban a szaftja, akkor egy kis vizet öntünk alá.
  6. Ha a hús puhulni kezd már ne keverjük, inkább csak rázogassuk, nehogy leégjen, de a húsdarabok se törjenek össze!
  7. Galuskával (nokedlivel), pirított tarhonyával, vagy főtt burgonyával és savanyúsággal tálaljuk.

Bográcsozás után

A főzés után az egyik legkellemetlenebb dolog a bogrács megtisztítása. Kivéve, ha ismerik az egyszerű bográcstisztítás fortélyát! A bográcsban főzéshez adott  tippek között azt is el tudod olvasni, hogy felesleges drága tisztító szerekkel nekiesni a belül zsíros, kívül kormos bográcsnak, van egy sokkal egyszerűbb és praktikusabb módszer arra, hogy tisztára mosd az edényt!

 

Recept összefoglaló
recipe image
Recept:
Csirkepörkölt bográcsban
Szerző:
Megjelent:
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Elkészítés ideje:

Hasonló receptek

  • Vendégváró sajtos-tejfölös csirkeVendégváró sajtos-tejfölös csirke Bármilyen vendéget várunk otthonunkba - legyen az barát, rokon, vagy hivatali főnök - a vendégváró sajtos-tejfölös csirke megfelelő […]
  • Csirkemell nyársonCsirkemell nyárson A csirkemell nyárson ebben a receptben csirkemájjal és több más finomsággal együtt készül. Nézd meg a receptet, melyben arra is kapsz […]
  • Sajttal sült csirkemellSajttal sült csirkemell Sajttal sült csirkemell szárnyas receptünk elkészítése a fűszerezett csirkemell elősütésével kezdődik. A többi a receptből kiderül.
  • Csirkepörkölt receptCsirkepörkölt recept Kezdjük a hétvégét egy roppant finom, szaftos és bő egy óra alatt elkészíthető csirkepörkölttel! Nokedlivel és csemegeuborkával az igazi! […]
  • Sonkával, gombával rakott csirkemellSonkával, gombával rakott csirkemell Az ízletes sonkával, gombával rakott csirkemell recept képekkel kerül fel az oldalra, így a pontos mennyiségek és a részletes leírás […]
Recept kategória: Szárnyas receptek és recept címke: , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

11 − 7 =