Wellington szűzérme

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

A sertés szűzérme elkészítése ünnepi alkalmakra tartogatott ínyencség, hiszen a sertés legfinomabb részét használjuk fel a recepthez. A Wellington-féle húsételhez gombás ragut készítünk.

Hozzávalók

  • 1 csomag mirelit leveles tészta,
  • 60 dkg sertés szűzérme,
  • 40 dkg gomba,
  • 1 fej hagyma,
  • 1 tojás,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • olaj,
  • bazsalikom,
  • őrölt bors,
  • só.

Wellington szűzérme elkészítése

  1. A szűzérmét sózzuk, borsozzuk, bazsalikommal megszórjuk, és mindkét oldalát kevés olajban pirosra sütjük.
  2. Az apróra vágott, sóval, borssal, aprított petrezselyemmel megszórt gombát olajban megpároljuk.
  3. A tésztát megkenjük a gombával, hosszában ráfektetjük a szűzérmét, és a tésztát rúd alakúra feltekerjük.
  4. Végeit visszahajtjuk, és felvert tojással megkenjük.
  5. A tetejét megszurkáljuk, és közepes hőmérsékletű sütőben aranysárgára sütjük.
  6. Párolt zöldségekkel kínáljuk.
Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Sertés receptek Címke: , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhárom + 10 =