Hurka

Véres hurka

Véres hurka receptje

Kb.2 kg hurkához

Véres hurka
Recept szerző: 
Recept típus: Főétel
Konyha: magyar
 
Van ahol rizst is tesznek a hurkába, a mi véres hurka receptünk zsemlével készül.
Recept összetevők
Kb.: 2 kg hurkához!
  • 60 dkg sertéstarja,
  • 30 dkg tokaszalonna,
  • 3-4 fej vöröshagyma,
  • 1 dl olaj,
  • 4 zsemle,
  • 1,2 l sertésvér,
  • majoránna,
  • szegfűbors,
  • őrölt bors,
  • 2,5 m hurkabél,
  • só.
Recept
  1. A tarját enyhén sós vízben puhára főzzük.
  2. A tokaszalonnát felkockázzuk, és enyhén sós vízben puhára főzzük.
  3. A finomra vágott hagymát kevés olajban megpirítjuk.
  4. A zsemléket kis kockára aprítjuk, és a sütőben rózsaszínűre pirítjuk.
  5. A megfőtt tarját ledaráljuk, hozzáadjuk a tokaszalonnát, a pirított zsemlét, a hagymát, és vért.
  6. Megsózzuk, majorannával, szegfűborssal, borssal fűszerezzük, és jól összekeverjük.
  7. Hurkabélbe töltjük, és megabáljuk.
  8. A megabált hurkát kihűtjük, és tepsiben megsütjük.

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Rate this recipe: