Velőrózsa rántva

A megtisztított sertés velőt pogácsa alakúra formáljuk, hagyományos módon bundázzuk, forró olajban kisütjük és sült krumplival, és az elmaradhatatlan tartármártással tálaljuk.

A recept alatt két olyan egyszerű tippet is adunk, aminek felhasználásával még finomabb lesz az étel!

Velőrózsa rántva

Hozzávalók

  • 50 dkg sertésvelő,
  • fél citrom,
  • 8 dkg liszt,
  • 2 tojás,
  • 15 dkg zsemlemorzsa,
  • só,
  • 3 dl olaj a sütéshez.

Így készül a velőrózsa rántva

  1. A fejvelőt hideg vízbe áztatjuk, majd a hártyáját eltávolítjuk.
  2. Enyhén sós, citromos, forrásban lévő vízbe tesszük, 2-3 percig takaréklángon forraljuk, majd a tűzről levéve saját levében hagyjuk kihűlni.
  3. Tiszta konyharuhával leszárítjuk, megsózzuk, és lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába bundázzuk.
  4. Alakját kissé formázzuk, hogy pogácsára hasonlító legyen.
  5. Forró olajban ropogósra sütjük.

Hogyan lesz még finomabb ez az étel?

Két apró trükk, hogy még finomabb legyen a velőrózsa: közvetlenül azután tálaljuk, ha kisült, továbbá a bundázáshoz használjunk száraz kifliből házilag készített morzsát!

Hasonlók

  • Párolt vese velővelPárolt vese velővel Egy különleges rántottát készítünk veséből és velőből. Miután alaposan megtisztítottuk […]
  • Pirított vese velővelPirított vese velővel Amikor a pirított vesevelőt készítjük, a veséből tisztításkor a fehér részeket alaposan […]
  • Sült sertésoldalasSült sertésoldalas Sült sertésoldalas receptünkben nem használunk a manapság oly divatos fűszersókból. A […]
  • Savanyú sertéstüdő zsemlegombóccalSavanyú sertéstüdő zsemlegombóccal Szalon tüdő, vagy savanyú sertéstüdő zsemlegombóccal tálalva. Be kell valljuk, nem […]
  • Hideg gyümölcsrizs receptjeHideg gyümölcsrizs receptje A hideg gyümölcsrizs tejberizsből és friss nyári gyümölcsökből készül. A desszert […]
  • Káposztás sertéscsülökKáposztás sertéscsülök A káposztás sertéscsülök receptünk elősütött hússal és savanyú káposztával készül. A […]
  • Egészben párolt sertésmájEgészben párolt sertésmáj Egészben készítjük el, tehát nem szeleteljük, de azért borban megpároljuk a sertésmájat. […]
  • SertéssültSertéssült Sertéssült receptünk elkészítéséhez, combot, lapockát vagy tarját ajánlunk. Egyszerű, […]
Kategória: Sertés receptek Címkék: .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

öt − öt =