Újévi sertésborda

Recept:

Ha elvetettük a korhelyleves gondolatát, akkor ajánlom ezt a remek újévi sertésbordát.

A bordaszeleteket kiveregetjük, megsózzuk, lisztbe mártjuk, és forró olajban megsütjük. A kockára vágott szalonna zsírját kisütjük, megpirítjuk benne a finomra vágott hagymát, megszórjuk köménymaggal, és beletesszük a megmosott káposztát. Borral felengedjük, fedő alatt puhára pároljuk. A karikára vágott virslit kevés olajon megpirítjuk, majd a káposztához keverjük.

Hozzávalók

  • 60 dkg sertésborda,
  • 80 dkg savanyú káposzta,
  • 20 dkg virsli,
  • 12 dkg füstölt szalonna,
  • 5 dkg liszt,
  • 1 fej hagyma,
  • 2 dl fehérbor,
  • 3 evőkanál olaj,
  • köménymag,
  • só.

Tálalás

Tálaláskor a bordák tetejére halmozzuk a boros-virslis párolt káposztát.

Trükk

Talán a káposzta miatt ajánlható a másnapos gyomorba is.

Hasonlók

Kategória: Sertés receptek Címkék: , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

4 × négy =