Újévi sertésborda

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Az újévi sertésborda karajból és savanyú káposztából készül, de virslit és füstölt szalonnát is találunk a hozzávalók között. Ha elvetettük az újévi korhelyleves gondolatát, akkor ajánlom helyette ezt a remek sertésbordát az év első napjára.

A finom káposztás sertés receptet talán a másnapos gyomor is befogadja 🙂

Újévi sertésborda hozzávalók

  • 60 dkg sertésborda (karaj),
  • 80 dkg savanyú káposzta,
  • 20 dkg virsli,
  • 12 dkg füstölt szalonna,
  • 5 dkg liszt,
  • 1 fej hagyma,
  • 2 dl fehérbor,
  • 3 evőkanál olaj,
  • köménymag,
  • só.

Újévi sertésborda recept

  1. A bordaszeleteket kiveregetjük, megsózzuk, lisztbe mártjuk, és forró olajban megsütjük.
  2. A kockára vágott szalonna zsírját kisütjük, megpirítjuk benne a finomra vágott hagymát, megszórjuk köménymaggal, és beletesszük a megmosott káposztát.
  3. Borral felengedjük, fedő alatt puhára pároljuk.
  4. A karikára vágott virslit kevés olajon megpirítjuk, majd a káposztához keverjük.
  5. Tálaláskor a bordák tetejére halmozzuk a boros-virslis párolt káposztát.
  6. Főtt krumplival tálaljuk.

Talán a káposzta miatt ajánlható a sokáig szilveszterezőknek, akik nem kevés alkoholt fogyasztottak az óévbúcsúztatón. A másnapos gyomor bajaira egyébként találhatunk gyógyírt ebben a cikkben is: Így enyhíthetjük a másnaposság kellemetlen tüneteit

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0
Recept összefoglaló
Recept:
Újévi sertésborda
Szerző:
Megjelent:
Elkészítés ideje:

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Sertés receptek Címke: , , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő × 2 =