Tejfölös kotlett

A tejfölös kotlett egy sertés karajból készített sült hús féleség, melyet sült krumplival és a rá kent tejfölös szósszal ízesítve fogyasztunk. Kiváló egytálétel, érdemes kipróbálni!

Tejfölös kotlett hozzávalók

  • 50 dkg sertéskaraj,
  • 3 dl tejföl,
  • csokor petrezselyem,
  • só,
  • őrölt bors,
  • olaj a sütéshez.

Tejfölös kotlett recept:

  1. A húsból egyforma nagyságú szeleteket vágunk, és enyhén kiveregetjük, majd sóval, borssal megszórjuk.
  2. A tejfölbe belekeverjük a nagyon finomra vágott petrezselymet, és megsózzuk.
  3. A fűszerezett hússzeleteket kevés olajban ropogós pirosra sütjük. Sült burgonyára fektetjük, és rákenjük a kissé felmelegített petrezselymes tejfölt.

Azonnal, frissen tálaljuk.

Hasonló receptek

  • Szalonnás sertésbordaSzalonnás sertésborda A szalonnás sertésborda köretének elkészítését most nem taglaljuk, elsősorban a finom hús sütésére koncentrálunk. Annál is inkább, nehogy […]
  • Sertéskaraj roston sütveSertéskaraj roston sütve A roston sült karaj fűszerezése ízlés szerint történik, a receptben foglaltaktól bátran el lehet térni. A sütés módjára adott tippünket […]
  • Sült karaj parasztosan, tepsiben készítveSült karaj parasztosan, tepsiben készítve Egyben fogjuk megsütni a karajt, és csak utána szeleteljük fel. Először tepsibe tesszük, meglocsoljuk forró zsiradékkal, majd kevés vízzel […]
  • Bőrös süldőkarajBőrös süldőkaraj A süldő a fél éves malac népies neve, tehát a bőrös süldőkaraj egy malachúsból készült étel, aminek az elkészítéséhez csak egyfajta […]
  • Bakonyi sertésszeletBakonyi sertésszelet Közkedvelt, finom főétel a Bakonyi sertésszelet, mely a tejfölös-szalonnás-gombás ragutól kapja meg az egyediségét. A recept elkészítését […]
Posted in Sertés receptek and tagged , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

20 + 2 =