Sült vér

Aki már volt disznóölésen, az tudja, hogy milyen finom ez az étel, a friss sült vér általában a böllér és a házigazda kiváltsága. A recept tehát úgy kezdődik: öljünk le egy disznót és a megszúrt állat vérét gyűjtsük össze…

Sült vér hozzávalói, elkészítése

A sült vér titka, hogy nem szabad sokáig főzni/sütni, csak egyet lobbanjon!

Hozzávalók

  • 1 dl olaj,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 4 dl sertésvér,
  • bors őrölve, ízlés szerint,
  • só ízlés szerint,

Sült vér elkészítése

  1. A vágott hagymát olajban megpirítjuk, majd hozzá öntjük a gyengén sózott sertésvért.
  2. Állandó kevergetés mellett addig sütjük, amíg lágy állagú lesz.
  3. Ha kész, borssal fűszerezzük, friss kenyérrel fogyasztjuk.

Hasonló receptek

  • Sertéscsülök tormamártássalSertéscsülök tormamártással A magyar konyha hagyományosan népszerű étele a csülök, érdemes megkóstolni az itt bemutatott tejfölös tormamártással is!
  • Pirított vese gombávalPirított vese gombával Serpenyőben kisütjük a szalonnát,majd annak a zsírjában finomra vágott hagymát pirítunk, hozzáadjuk a vesét, majd a vékony szeletekre […]
  • Szalonnás sertésbordaSzalonnás sertésborda Recept: A köret elkészítését most nem taglaljuk, lássuk hát a szalonnás borda elkészítését! A húsból 4 szeletet vágunk. A szeleteket […]
  • disznoPóréhagymával sült sertésszelet Recept: Végre egy szaftos sertés étel receptje - disznóölések különlegessége lehet, de nagyszerű ebéd bármikor! A húsból 4 nagyobb […]
  • Belsőség pörköltBelsőség pörkölt Fejhús, vese, máj és szív a vegyes sertéspörköltünk alapja. Természetesen disznótor idején jutunk hozzá legegyszerűbben ezekhez az […]
Recept kategória: Sertés receptek és recept címke: .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizenkilenc − három =