Sült vér

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Aki már volt disznóölésen, az tudja, hogy milyen finom ez az étel, a friss sült vér általában a böllér és a házigazda kiváltsága. A recept tehát úgy kezdődik: öljünk le egy disznót és a megszúrt állat vérét gyűjtsük össze…

Sült vér hozzávalói, elkészítése

A sült vér titka, hogy nem szabad sokáig főzni/sütni, csak egyet lobbanjon!

Hozzávalók

  • 1 dl olaj,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 4 dl sertésvér,
  • bors őrölve, ízlés szerint,
  • só ízlés szerint,

Sült vér elkészítése

  1. A vágott hagymát olajban megpirítjuk, majd hozzá öntjük a gyengén sózott sertésvért.
  2. Állandó kevergetés mellett addig sütjük, amíg lágy állagú lesz.
  3. Ha kész, borssal fűszerezzük, friss kenyérrel fogyasztjuk.
Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Sertés receptek Címke: .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy × 5 =