Sült sertésoldalas

Sült sertésoldalas receptünkben nem használunk a manapság oly divatos fűszersókból. A hagyományos elkészítési módszerrel is rendkívül finom lesz a puhára sült oldalas!

Sült sertésoldalas receptje

 

Hozzávalók

  • 80 dkg oldalas,
  • 3 fej vöröshagyma,
  • 3-4 gerezd fokhagyma,
  • 2-3 evőkanál olaj,
  • köménymag, só.

Sült oldalas receptje

 

Sült sertésoldalas elkészítése

  1. Az oldalast csonttal együtt 10-12 cm széles csíkokra vágjuk.
  2. A túl zsíros részeket leszedhetjük, de az is nagyon finom lesz…
  3. A húst tepsibe tesszük, megsózzuk, köménymaggal meghintjük, hagymadarabokat és fokhagymát rakunk mellé.
  4. Forró olajjal leöntjük és közepes hőmérsékletű sütőben sütjük.
  5. Amikor a hús kapott egy kis színt, kevés vizet öntünk alá és gyakran locsolgatva készre sütjük.
  6. Tálaláskor feldaraboljuk, tört burgonyával, párolt káposztával kínáljuk.

Hasonló receptek

  • Palócos oldalas zöldbabbalPalócos oldalas zöldbabbal Palócosan, azaz zöldbabbal és paradicsomosan készül a sült oldalas. Először a két-három ujjnyi oldalast pirosra sütjük, majd a […]
  • Vörösboros sült oldalasVörösboros sült oldalas A szeletelt és megsütött oldalasra rászűrjük a külön készített paradicsomos ragut. A kész ételt petrezselymes krumplival tálaljuk.
  • SertéssültSertéssült Sertéssült receptünk elkészítéséhez, combot, lapockát vagy tarját ajánlunk. Egyszerű, hagyományos, hagymás recept. Jó étvágyat kívánunk […]
  • Köményes, bőrös, párolt sertéscombKöményes, bőrös, párolt sertéscomb Összekötözve sütjük meg a köményes, bőrös, párolt sertéscombot, majd amikor elkészült, kiszabadítjuk és felszeleteljük.
  • Csülök Pékné módraCsülök Pékné módra A csülköt elősütjük, majd hozzáadjuk a hagymát és a krumplit és együtt készre sütjük. Ettől lesz a csülök pékné módra elkészítve.
Posted in Sertés receptek and tagged .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

3 + 10 =