Sonkás rántott sertésborda

Recept:

Ez egy érdekesen panírozott sertés étel. A recept lényege tehát a különleges panírozás.

A húsból 8 szeletet vágunk, kissé kiveregetjük, és megsózzuk. A sonkát ledaráljuk, vagy apróra összevágjuk. A hússzeleteket lisztbe, felvert tojásba, majd a darált sonkába hempergetjük, és forró olajban megsütjük. Hasábburgonyával tálaljuk.

Hozzávalók

  • 60 dkg sertéskaraj,
  • 25 dkg gépsonka,
  • 2 tojás,
  • 5 dkg liszt, só, olaj a sütéshez.

Tálalás

A köretet nem taglaltuk külön, de nyilván el tudjuk képzelni!

Trükk

Jó a hasbáb burgonya, de igen ízletes, ha hagymás burgonyasalátát kínálunk hozzá.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizenhat + tizenhárom =