Sertéssült receptünk elkészítéséhez, combot, lapockát vagy tarját ajánlunk. Egyszerű, hagyományos, hagymás recept.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Sertéssült receptje
Hozzávalók
- 80 dkg sertéshús,
- 2 fej vöröshagyma,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 2 dl olaj,
- köménymag, só.
Sertéssült elkészítése
- A csont nélküli húsról a túl zsíros részeket eltávolítjuk, majd bedörzsöljük sóval és legalább fél órát állni hagyjuk.
- Ha letelt az idő, a húst tepsibe helyezzük a felnegyedelt vöröshagymával és a fokhagymával együtt.
- Olajjal leöntjük, megszórjuk köménymaggal és közepes hőmérsékletű sütőben sütjük.
- Gyakran locsolgatjuk saját levével, ami ha elpárolgott, akkor kevés vízzel pótoljuk.
- Ha a hús szépen megsült, tört burgonyával, párolt káposztával tálaljuk.