Sertéssült

Sertéssült receptünk elkészítéséhez, combot, lapockát vagy tarját ajánlunk. Egyszerű, hagyományos, hagymás recept.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Sertéssült receptje

Hozzávalók

  • 80 dkg sertéshús,
  • 2 fej vöröshagyma,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 2 dl olaj,
  • köménymag, só.

Sertéssült elkészítése

  1. A csont nélküli húsról a túl zsíros részeket eltávolítjuk, majd bedörzsöljük sóval és legalább fél órát állni hagyjuk.
  2. Ha letelt az idő, a húst tepsibe helyezzük a felnegyedelt vöröshagymával és a fokhagymával együtt.
  3. Olajjal leöntjük, megszórjuk köménymaggal és közepes hőmérsékletű sütőben sütjük.
  4. Gyakran locsolgatjuk saját levével, ami ha elpárolgott, akkor kevés vízzel pótoljuk.
  5. Ha a hús szépen megsült, tört burgonyával, párolt káposztával tálaljuk.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

13 − 10 =