Sertéskaraj roston sütve

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

A roston sült karaj esetén attól lehet tartani, hogy az egyébként is száraz hús, a parázs felett még jobban kiszárad, ami már az ízek és az élvezet rovására megy.  Ezt elkerülendő hirtelen kell megsütni ezt a fajta húst, hogy belül finom szaftos maradjon.

Roston úgy tudsz valamit hirtelen sütni, ha nagy hőfokon sütöd, azaz izzik a parázs és a rostély közel van az izzó faszénhez.

A hússzeletekre tálaláskor fűszerezett vajat teszünk. Ez currys, kapros, gombás vagy mustáros is lehet.

Sertéskaraj roston sütve recept

Hozzávalók

  • 8 db 6-7 dekás sertéskaraj,
  • só,
  • őrölt bors,
  • 1 evőkanálnyi olaj,
  • 3 dl sör,
  • ízlés szerint fűszerezett vaj.

Így készül a sertéskaraj, roston sütve

  1. A bordákat sózzuk, borsozzuk és olajjal bekenve állni hagyjuk.
  2. Készítéskor a szelet húsokat a rostélyra rakjuk, sütés közben sörrel többször meglocsoljuk.
  3. Kb. 10 perc alatt elkészül.
  4. Köretként valamilyen kevert salátát készítsünk.
  5. Például majonézes burgonya jól illik mellé.

A gasztro blogunk cikkében részletesen összefoglaltuk azokat a tudnivalókat, melyek segítenek, hogy finomabb legyen a roston sült ételed: Grillezési tippek

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0
Recept összefoglaló
Recept:
Sertéskaraj roston sütve
Szerző:
Megjelent:
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Elkészítés ideje:

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Sertés receptek Címke: , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

6 + húsz =