Sertésflekken

Sertésflekken fatányéron | Sertés receptekSertésflekken receptünket fatányérra álmodtuk meg.Tavasszal és nyáron ez a recept a szabadban is elkészíthető, ahol természetesen finomabbra készül az étel. További tippek az elkészítéshez a recept végén!

Sertésflekken hozzávalók, elkészítése

Hozzávalók

  • 60 dkg sertéstarja,
  • 20 dkg füstölt szalonna,
  • 8 dkg zsír,
  • fokhagyma ízlés szerint,
  • 1 kg burgonya,
  • só, őrölt bors fűszerpaprika.
  • saláták, fejes káposzta.

Sertésflekken elkészítése

  1. A tarját felszeleteljük, klopfoljuk, sózzuk, fűszerezzük.
  2. A szalonnát csíkokra vágjuk, a bőrét meghagyjuk és bevagdaljuk.
  3. A fatálat körbe rakjuk a salátákkal, káposztával.
  4. A megtisztított krumplit feldaraboljuk és bő, forró zsírban (olajban) megsütjük.
  5. A hússzeleteket eközben hirtelen, kevés zsiradékon kisütjük.
  6. A tálalás alatt a szalonnákat a hús visszamaradt zsiradékában pirosra, kakastaréj alakúra sütjük.
  7. A fatál közepére sült burgonyát teszünk, a tetejére a pirospaprikával megszórt hússzeleteket és szalonnát, saját zsírjával meglocsoljuk és forrón kínáljuk.

TIPP√: Finomabb lesz a hús, ha fűszerezés után egy napig a hűtőszekrényben pihentetjük. A sertésflekkenhez remekül passzol valamilyen fokhagymás öntet.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

egy + 6 =