Sertésflekken receptünket fatányérra álmodtuk meg.Tavasszal és nyáron ez a recept a szabadban is elkészíthető, ahol természetesen finomabbra készül az étel. További tippek a sertésflekken elkészítéshez a recept végén!
Sertésflekken recept
Hozzávalók
- 60 dkg sertéstarja,
- 20 dkg füstölt szalonna,
- 8 dkg zsír,
- fokhagyma ízlés szerint,
- 1 kg burgonya,
- só, őrölt bors fűszerpaprika.
- saláták, fejes káposzta.
Sertésflekken elkészítése
- A tarját felszeleteljük, klopfoljuk, sózzuk, fűszerezzük.
- A szalonnát csíkokra vágjuk, a bőrét meghagyjuk és bevagdaljuk.
- A fatálat körbe rakjuk a salátákkal, káposztával.
- A megtisztított krumplit feldaraboljuk és bő, forró zsírban (olajban) megsütjük.
- A hússzeleteket eközben hirtelen, kevés zsiradékon kisütjük.
- A tálalás alatt a szalonnákat a hús visszamaradt zsiradékában pirosra, kakastaréj alakúra sütjük.
- A fatál közepére sült burgonyát teszünk, a tetejére a pirospaprikával megszórt hússzeleteket és szalonnát, saját zsírjával meglocsoljuk és forrón kínáljuk.
TIPP√: Finomabb lesz a hús, ha fűszerezés után egy napig a hűtőszekrényben pihentetjük. A sertésflekkenhez remekül passzol valamilyen fokhagymás öntet.