Savanyú vetrece sertésszívből

A vetrece egy savanyú, tokány szerű étel, amit általában marhahúsból készítenek, de mi most sertés szívből csináljuk. Habarással sűrítjük, rizzsel tálaljuk.

Savanyú vetrece sertésszívből

Hozzávalók

  • 1 fej vöröshagyma,
  • 2 dl tejföl,
  • 4 dkg liszt,
  • 4 evőkanál olaj,
  • őrölt bors,
  • citrom,
  • só.

Savanyú vetrece készítése sertésszívből

  1. A sertésszívet ceruza vastagságú csíkokra aprítjuk.
  2. A finomra vágott hagymát az olajban aranysárgára pirítjuk, majd beletesszük a szívet.
  3. Sóval, borssal ízesítjük, kevés vizet aláöntve, letakarva pároljuk.
  4. Amikor a szív megpuhult, tejfölös habarással sűrítjük, citromlével gyengén savanyítjuk, majd jól összeforraljuk.
  5. Párolt rizzsel tálaljuk.

Hasonlók

Kategória: Sertés receptek Címkék: .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

kettő × 1 =