Puttonyosok kenyere

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

tarja, sertéstarja, sült tarjaA puttonyosok kenyere a szüret alatt az leszedett szőlőt összegyűjtő, nehéz fizikai munkát végző emberek étele. A megsütött tarját ráhelyezzük a pirított, szaftban forgatott kenyérre.

Puttonyosok kenyere hozzávalók, elkészítése

Hozzávalók

  • 80 dkg sertéstarja,
  • 8 szelet kenyér,
  • 20 dkg csemegeuborka,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 3-4 evőkanál olaj,
  • pirospaprika, őrölt bors, só.

Puttonyosok kenyere elkészítése

  1. A húsból kb. 5 dkg-os szeleteket vágunk, kiveregetjük, megsózzuk, borsozzuk, és forró olajban megsütjük.
  2. Meghintjük pirospaprikával, és felöntjük 1 dl vízzel, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.
  3. Fedővel letakarva puhára pároljuk.
  4. A kenyérszeleteket zsír nélkül a sütőben rózsaszínűre pirítjuk, majd a hús zsírjában átforgatjuk.
  5. Mindegyik kenyérre 2 szelet húst, és csíkokra vágott uborkát helyezünk.
Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Sertés receptek Címke: , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

10 + 11 =