Prágai hústekercs

Prágai hústekercsA sertéskaraj és a füstölt sonka ízei dominálnak a prágai hústekercsben. A főtt-füstölt sonka helyett főtt-füstölt tarjából, vagy hasonló termékből is elkészíthető. Ez a recept egy újabb tipp a húsvéti maradék felhasználására!

A prágai hústekercs hozzávalói, elkészítése

Hozzávalók

  • 60 dkg sertéskaraj,
  • 25 dkg főtt-füstölt sonka,
  • 1 dl tejföl,
  • 5 dkg liszt,
  • 2 tojás,
  • 12 dkg zsemlemorzsa,
  • 3 dl olaj,
  • só.

A prágai hústekercs elkészítése

  1. A főtt-füstölt sonkát megdaráljuk és összekeverjük a tejföllel.
  2. A kicsontozott, felszeletelt karajt jól kiveregetjük, a szeletek közepébe a tejfölös sonkából egy-egy halmot teszünk, majd a húst feltekerjük.
  3. Megsózzuk, lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába hempergetjük, forró olajban kisütjük.
  4. Burgonyapürével, rizzsel, vagy szalmakrumplival tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk a prágai hústekercshez!

Hasonlók

Posted in Sertés receptek and tagged .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizenhat − 11 =