Póréhagymával sült sertésszelet

Recept:

Végre egy szaftos sertés étel receptje – disznóölések különlegessége lehet, de nagyszerű ebéd bármikor!

A húsból 4 nagyobb szeletet vágunk, kiveregetjük, megsózzuk, majd curryvel meghintjük. Mindegyik hússzelet közepére egy pórédarabot helyezünk, majd a húst feltekerjük. Lisztbe mártjuk, majd forró olajban megsütjük. Amikor a húsok készre sültek,megszórjuk reszelt sajttal, és sütőben ráolvasztjuk.

Hozzávalók

  • 60 dkg sertéscomb,
  • 20 dkg póréhagyma,
  • 4 dkg liszt,
  • 6 dkg vaj,
  • 8 dkg reszelt sajt,
  • curry,
  • só.

Tálalás

Tálaláskor a húst felszeleteljük, és párolt rizst adunk hozzá, majd saját sült szaftjával meglocsoljuk.

Trükk

A lisztbe mártás ne maradjon ki! Benn tartja a húsban a fontos ízeket!

Hasonlók

  • Sertéscsülök tormamártássalSertéscsülök tormamártással A magyar konyha hagyományosan népszerű étele a csülök, érdemes megkóstolni az itt […]
  • Szalonnás sertésbordaSzalonnás sertésborda Recept: A köret elkészítését most nem taglaljuk, lássuk hát a szalonnás borda […]
  • Sült vérSült vér Disznóölések elengedhetetlen szertartása a sült vér elkészítése. Az idősebbek faluhelyen […]
  • Tejszínes, gombás libamájszeletekTejszínes, gombás libamájszeletek Recept: A libamáj mindenkor ünnepi ételnek számít. Ez az ételünk egy szaftosabb, […]
  • RácpontyRácponty A rácponty egy szaftos halétel, melynek elkészítéséhez szalonnát, friss paradicsomot és […]
  • Böllér reggelijeBöllér reggelije Recept: Legtöbb helyen azokat nevezik bölléreknek, akik nem hentesmesterek ugyan, de a […]
  • Pirított vese gombávalPirított vese gombával Serpenyőben kisütjük a szalonnát,majd annak a zsírjában finomra vágott hagymát pirítunk, […]
  • Elérkezett az őszi disznóölések idejeElérkezett az őszi disznóölések ideje A disznóölésnek hagyományai vannak, hiszen mindenhol másképpen készülnek a disznótoros […]
Kategória: Sertés receptek Címkék: , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizenhét − hat =