Pirított vese velővel

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Amikor a pirított vesevelőt készítjük, a veséből tisztításkor a fehér részeket alaposan távolítsuk el! Aki nem jár el kellő körültekintéssel az előkészületekkor, annak könnyen élvezhetetlen lesz az étele!

Pirított Vesevelő

Hozzávalók

  • 40 dkg vese
  • 15 dkg velő
  • 3-4 evőkanál olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • majoranna
  • őrölt bors
  • só.

Így készítjük a vesét velővel

  1. A vesét megtisztítjuk, hosszában kettévágjuk, csíkokra szeleteljük, lobogó, forró vízben 4 – 5 percig főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük.
  2. A velőt hideg vízben áztatjuk, hártyáját eltávolítjuk, és vágódeszkán nem túl apróra vágjuk.
  3. Az olajban megpirítjuk az apróra vágott hagymát.
  4. Beletesszük a vesét, megsózzuk, majorannával, borssal ízesítjük és állandó kevergetés mellett megpirítjuk.
  5. Hozzáadjuk a velőt, megsózzuk és jól összeforraljuk.
  6. Törtkrumplival tálaljuk.

Egy finom vese velő ebédre? Annak aki a belsőségeket szereti, ez egy mennyei falat! Csak alaposan tisztítsuk meg az alapanyagokat, a vesét például célszerű két-három órán keresztül többször cserélt vízben áztatni felhasználás előtt.

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Egytálételek, Sertés receptek Címke: , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

10 + 20 =