Pirított vese gombával

Serpenyőben kisütjük a szalonnát, majd annak a zsírjában finomra vágott hagymát pirítunk, hozzáadjuk a vesét, majd a vékony szeletekre vágott gombát…

Pirított vese gombával recept

Hozzávalók

  • 40 dkg sertésvese,
  • 20 dkg gomba,
  • 12 dkg füstölt szalonna,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • őrölt bors,
  • majoránna,
  • só.

Pirított vese elkészítése gombával

  1. A vesét lapjával kettévágjuk, a belsejében lévő fehér részeket éles késsel kivágjuk.
  2. Enyhén sós vízben a vesét megfőzzük, majd hideg vízzel jól leöblítjük, és vékony csíkokra vágjuk.
  3. Serpenyőben a szalonnát kisütjük, zsírjában finomra vágott hagymát pirítunk, hozzáadjuk a vesét, majd a vékony szeletekre vágott gombát.
  4. Sóval, petrezselyemmel, borssal, majoránnával fűszerezzük, és erős tűzön megpirítjuk.
  5. Párolt rizzsel tálaljuk.

Hasonló receptek

  • Belsőség pörköltBelsőség pörkölt Fejhús, vese, máj és szív a vegyes sertéspörköltünk alapja. Természetesen disznótor idején jutunk hozzá legegyszerűbben ezekhez az […]
  • Tojáslepény gazdagon receptjeTojáslepény gazdagon receptje A kolbászos, szalonnás ételeket nem kalóriacsökkentő célból fogyasztjuk, így ez a tojáslepény sem a karcsúsodni vágyóknak szól. A recept […]
  • Juhtúrós gomba receptjeJuhtúrós gomba receptje A csiperkegombát visszatöltjük saját magába, így kapjuk ezt a finom előételt, amit nyáron a könnyű étkezések idején körettel akár […]
  • Párolt vese velővelPárolt vese velővel Egy különleges rántottát készítünk veséből és velőből. Miután alaposan megtisztítottuk az alapanyagokat, pirítsuk össze a vesét és a […]
  • Pirított vese velővelPirított vese velővel Amikor a pirított vesevelőt készítjük, a veséből tisztításkor a fehér részeket alaposan távolítsuk el! Aki nem jár el kellő […]
Posted in Sertés receptek and tagged , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

5 × kettő =