Pásztortarhonya

A pásztortarhonya a gulyásleves és a halászlé nagyon finom alternatívája akkor, ha minden áron bográcsban szeretnénk elkészíteni az ételünket. Egyesek szerint ez egy egyszerű étel – és úgy is van. Csak a megfelelő sorrendben és a megfelelő pillanatban kell az összetevőket a bográcsba tenni…

Pásztortarhonya receptje

Hozzávalók

80 dkg burgonya,
25 dkg tarhonya,
10 dkg füstölt szalonna,
10 dkg zöldpaprika,
10 dkg paradicsom,
1 fej vöröshagyma,
6 dl füstölt húslé,
1 csokor zellerlevél,
pirospaprika, só.

Pásztortarhonya elkészítése

A füstölt szalonnát kockára vágjuk, és a bográcsban kisütjük a zsírját.
A szalonnapörcöt kiszedjük, és a visszamaradt zsírban a tarhonyát aranysárgára pirítjuk.
Hozzátesszük az apróra vágott hagymát, rövid ideig a tarhonyával együtt pirítjuk.
Megszórjuk pirospaprikával, majd a forró füstölt lével felengedjük. Hozzáadjuk a kockára darabolt burgonyát, a cikkekre vágott paprikát, paradicsomot, és az aprított zellerlevelet.
Főzés közben a bográcsot gyakran rázogatjuk, majd amikor az étel elkészült, azonnal a bográcsból tálaljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

kettő × 4 =