Palócos oldalas zöldbabbal

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Palócosan, azaz zöldbabbal és paradicsomosan készül a sült oldalas. Először a két-három ujjnyi oldalast pirosra sütjük, majd a visszamaradt olajba hagymát pirítunk. A többit a receptben részletezzük:

Ínycsiklandó sült oldalas

Palócos oldalas

Hozzávalók

  • 80 dkg oldalas
  • 60 dkg zöldbab
  • 2-3 evőkanál olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • kaukkfű
  • pirosparika
  • őrölt bors

Az oldalas elkészítése

  1. Az oldalast ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, megsózzuk, borsozzuk.
  2. Kevés olajat hevítünk, és az oldalast pirosra sütjük benne.
  3. Kivesszük az oldalast és a vissza maradt olajban az apróra vágott hagymát megpirítjuk.
  4. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd az oldalast visszatéve meghintjük kakukkfűvel és pirospaprikával.
  5. Hozzáadjuk a paradicsompürét, majd rövid ideig pirítjuk, rátesszük a 2-3 cm-es darabokra vágott zöldbabot.
  6. Kevés vizet öntünk alá és a hússal együtt puhára pároljuk.
  7. Tálaláskor a feldarabolt oldalas mellé tesszük a párolt zöldbabot.
Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Kiemelt receptek, Sertés receptek Címke: , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

19 − egy =