Mustos-káposztás rakott hús

A mustos-káposztás rakott hús úgy készül, hogy egy kicsit a fűszerekkel és a musttal előpároljuk a húst, majd tűzálló tálban alufólia alatt készre sütjük.

Mustos-káposztás rakott hús hozzávalók, elkészítése

Hozzávalók

  • 50 dkg sertéscomb,
  • 80 dkg fejes káposzta,
  • 15 dkg paradicsom,
  • 2 fej vöröshagyma,
  • 3 dl must,
  • 2-3 evőkanál olaj,
  • kakukkfű, őrölt bors, só.

Mustos-káposztás rakott hús elkészítése

  1. A finomra vágott hagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott húst, és fedő alatt pároljuk, mindig kevés mustot aláöntve.
  2. A káposztát metéltre vágjuk, és a félig puha húshoz adjuk.
  3. Sóval, borssal, kakukkfűvel fűszerezzük.
  4. Kb. 10 percig együtt pároljuk, majd tűzálló tálba öntjük, tetejére paradicsomot karikázunk.
  5. Alufóliával letakarjuk, és sütőben kb. 30-40 percig sütjük.

Hasonló receptek

  • Csirkés garnélás tészta receptjeCsirkés garnélás tészta receptje A csirkés garnélás tészta nem fogja megterhelni senkinek sem a gyomrát, így jó szívvel ajánljuk a forró nyári napokra is.
  • PásztorbordaPásztorborda A pásztorborda egy tepsis, rakott sertés recept, melyhez a burgonyát először megfőzzük, a húst pedig megsütjük. Ezután állítjuk össze a […]
  • Székely sertéscsülökSzékely sertéscsülök Tudja-e valaki, hogy ennek a karácsonyi ételnek van-e köze székelyföldhöz? Ugyanis vannak olyan ételek, melyek csak nevükben székelyek, ám […]
  • Káposztás sertéscsülökKáposztás sertéscsülök A káposztás sertéscsülök receptünk elősütött hússal és savanyú káposztával készül. A szaftos őszi ételt tálalás előtt még feldobjuk egy […]
  • Tepsis húsos káposztaTepsis húsos káposzta Ehhez a tepsis egytálételhez a tepsiben egymásra rakjuk a savanyú káposztát, a sonkát és a darált húst, majd megsütjük. Ilyen egyszerű […]
Recept kategória: Rakott ételek tepsiben, Sertés receptek és recept címke: , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

három × egy =