Malacpörkölt szilveszterre

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Malacpörköltet bármikor készíthetünk, ha hozzájutunk a zsenge malachúshoz, de az igazi szezonja talán szilveszterkor van. Arra figyeljünk, hogy a húst nem kell olyan apróra vágni, mint a hagyományos sertéspörkölt esetén! Szerintünk galuska illik hozzá a legjobban, de kínálhatjuk főtt burgonyával is. Lássuk, hogyan készül! Lássuk a receptet!

Malacpörkölt

Hozzávalók

  • 1 kg malachús,
  • 2-3 evőkanál olaj,
  • 2 fej vöröshagyma,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • 12 dkg zöldpaprika,
  • 5 dkg paradicsom,
  • pirospaprika,
  • só.

A malacpörkölt elkészítése

  1. A bőrös, csontos malachúst a megszokott pörkölthúsnál valamivel nagyobbra vágjuk.
  2. Az olajban apróra vágott hagymát pirítunk, megszórjuk pirospaprikával, és kevés vízzel azonnal felöntjük.
  3. Erős tűzön zsírjára pirítjuk, majd beletesszük a húst, a kockára vágott paprikát, paradicsomot, és megsózzuk. Fedővel letakarva
  4. puhára pároljuk. Galuskával, főtt burgonyával vagy tarhonyával tálaljuk.
Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Egytálételek, Kiemelt receptek, Sertés receptek Címke: , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 × 3 =