Malacaprólék-leves

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Mi az a malacaprólék? A fül, farok, máj, láb, vese vagy a tüdő, melyekből nagyjából 60 dkg-ot használunk fel a leves elkészítéséhez.

Malacaprólék-leves receptje

Hozzávalók

  • 60 dkg malacaprólék,
  • 2-3 evőkanál olaj,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 2 babérlevél,
  • 10 dkg sárgarépa,
  • 10 dkg fehérrépa,
  • 5 dkg zeller,
  • 3 dkg liszt,
  • 2 dl tejföl,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • tárkonylevél,
  • kakukkfű,
  • citromlé,
  • só.

A savanyú malacaprólék leves elkészítése

  1. A malacaprólékot kisebb darabokra vágjuk, leforrázzuk, hideg vízzel jól leöblítjük, és lecsepegtetjük.
  2. Az olajban az apróra vágott hagymát megpirítjuk, beletesszük az aprólékot, és gyakran kevergetve 8-10 percig pirítjuk.
  3. Sóval és babérlevéllel ízesítjük.
  4. Hozzáadjuk a kockákra vágott zöldségeket.
  5. Annyi vízzel engedjük fel, hogy ellepje a húst és a zöldségeket, és puhára főzzük.
  6. Zsemleszínű rántást készítünk, amelyhez hozzáadjuk a vágott tárkonylevelet, a petrezselymet és a kakukkfüvet.
  7. Ezzel a levest besűrítjük, beletesszük a tejfölt, citromlével ízesítjük, és összeforraljuk.
Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Leves receptek, Sertés receptek Címke: , , , , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 × öt =