Körömpörkölt egyszerűen

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Körömpörkölt egyszerűen | kedvenc-receptek.huKörömpörkölt, vagy csülökpörkölt? Mi az első változatot jobban szeretjük ennél a sertés pörkölt fajtánál. A semmi mással össze nem hasonlítható íz teszi egyedivé ezt a magyaros ételt. Az alábbi recept alapján te is egyszerűen elkészítheted.

Gyakran kerülünk a családban választás elé: mit főzzünk a sertéskörömből? Kocsonyát, vagy körömpörköltet? Én az íze miatt mindig az utóbbira szavazok…

A recept alatt adunk pár tippet arra, hogyan készítsd el a legfinomabb körömpörköltet!

Körömpörkölt recept

Körömpörkölt recept egyszerűen: Főtt burgonyával tálalva

Főtt burgonyával tálalva

Hozzávalók

  • 1,2 kg sertésköröm (sertéscsülök),
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 15 dkg zöldpaprika,
  • 10 dkg paradicsom,
  • 2-3 evőkanál olaj,
  • 1 cseresznyepaprika,
  • köménymag,
  • pirospaprika,
  • só.

Körömpörkölt elkészítése

  1. A csülköt ízlés szerint kicsontozhatjuk, a nagyon kövér részeket eltávolíthatjuk, majd a húst kockára vágjuk.
  2. Ha nem csontozzuk ki a csülköt, akkor ízléses darabokra vágjuk! (Képünkön)
  3. Olajban apróra vágott hagymát pirítunk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a darált köménymagot, és megszórjuk pirospaprikával.
  4. Azonnal beletesszük a húst, megsózzuk, és fedővel letakarva pároljuk. Közben az edényt rázogatjuk, nem keverjük.
  5. Szükség szerint olykor kevés vizet öntünk alá.
  6. Amikor a hús félig puha, hozzáadjuk a paprikát, és paradicsomot ( télen ezt 12 dkg lecsóval pótolhatjuk ).
  7. Ízlés szerint cseresznyepaprikával ízesíthetjük kicsit csípősre.
  8. Amikor a hús megpuhult főtt burgonyával, uborkával és fehér kenyérrel tálaljuk.

 

Így lesz a legfinomabb a körömpörkölt

Az alapanyag vásárláskor érdemes arra is figyelni, hogy nem mindenki szereti lecupákolni a húst a körömcsontról, így érdemes valamennyi szárazabb sertéshúst is vásárolni a pörköltbe. Elrontani nem fogja az ízét.

Ha a hentes megkérdezi, hogy első, vagy hátsó körmöt kérünk-e, akkor kérjük vegyesen! Ha valaki a húsosabb darabokat kedveli, akkor csak hátsót kérjen.

Mikor van kész a körömpörkölt? Amikor a szaftja ragadós, a hús pedig elválik a csontról. Apropó, főzés közben ne keverd, inkább mozgasd alatta az edény, vagy óvatosan “tologasd” főzőkanállal a lábasban.

Szabad-e kézzel enni a körömpörköltet? Szerintem igen, hiszen ha köret nélkül, csak fehér kenyérrel tálaljuk, akkor nincs annál jobb, mint a csontokról leszopogatott hús mellé szafttal tunkolt kenyeret enni…

A szabadban főzés szerelmesei szerint a bográcsban készült körömpörkölt fényévekkel finomabb, mint az, amelyik a konyhában főtt. Talán a friss levegő és a füst az oka? Ha így próbálod ki a receptet, előtte olvasd el A legjobb tippek bográcsos ételek készítéséhez című írásunkat!

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0
Recept összefoglaló
recipe image
Recept:
Körömpörkölt recept sertéskörömből egyszerűen
Szerző:
Megjelent:
Elkészítés ideje:
Értékelés:
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Húsételek, Sertés receptek Címke: , , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

6 − 5 =