Köményes, bőrös, párolt sertéscomb

Összekötözve sütjük meg a köményes, bőrös, párolt sertéscombot, majd amikor elkészült, kiszabadítjuk és felszeleteljük.

Köményes, bőrös, párolt sertéscomb

Hozzávalók

  • 80 dkg bőrös sertéscomb,
  • 3 dl olaj,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 10-10 dkg sárga- és fehérrépa,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • köménymag,
  • 2 evőkanál paradicsompüré,
  • só.

Köményes bőrös, párolt sertéscomb elkészítése

  1. A bőrös húst megsózzuk, összegöngyöljük, zsineggel átkötjük, majd külső felületét ismét megsózzuk.
  2. Lábosba kevés olajat öntünk, rátesszük a karikára vágott hagymát, vegyes zöldséget és a fokhagymát.
  3. Erre fektetjük a húst, megszórjuk köménymaggal, kevés vizet öntünk alá, és nem túl forró sütőben sütjük.
  4. Amikor a hús kissé megpirult, hozzátesszük a paradicsompürét, és fedővel letakarva, gyakran locsolgatva készre sütjük.
  5. A zsineget a húsról eltávolítjuk, felszeleteljük, és rászűrjük a pecsenyeszaftot.
  6. Tört burgonyát és párolt káposztát adunk mellé.

Hasonló receptek

  • Mustáros sertéscombgombás raguvalMustáros sertéscombgombás raguval Egyben sütjük meg a szaftos, mustáros sertéscombot, miközben úgy készítjük el a köretet, hogy a hús mellé adagoljuk a gombát és a […]
  • Vegyes pörkölt sertésmájjal és combbal készítveVegyes pörkölt sertésmájjal és combbal készítve Ez a pörkölt attól vegyes, hogy nem csak kizárólag húst teszünk bele, hanem belsőséget, pontosabban májat is. Ennél az ételnél arra kell […]
  • Sült sertésoldalasSült sertésoldalas Sült sertésoldalas receptünkben nem használunk a manapság oly divatos fűszersókból. A hagyományos elkészítési módszerrel is rendkívül […]
  • Tanyasi serpenyős pecsenyeTanyasi serpenyős pecsenye A tanyasi serpenyős pecsenyéhez a húst elősütjük, majd elkészítjük a szalonnás, gombás májas ragut. Tartalmas, de egyszerű recept, hamar […]
  • SertéssültSertéssült Sertéssült receptünk elkészítéséhez, combot, lapockát vagy tarját ajánlunk. Egyszerű, hagyományos, hagymás recept. Jó étvágyat kívánunk […]
Posted in Sertés receptek and tagged .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

5 × egy =