Káposztás sertéscsülök

A káposztás sertéscsülök elősütött hússal és savanyú káposztával készül. A szaftos őszi ételt tálalás előtt még feldobjuk egy kis tejföllel…

A savanyú káposzta és a csülök külön-külön is a kedvencem. Előbbit magában, még zsíros kenyérhez is szívesen fogyasztom, utóbbit főzve, füstölve ecetes tormával és friss fehér kenyérrel kedvelem igazán.

Csülök csontozva
Csülök, Sertéscsülök csontozva - egy finom káposztás sertéscsülök?

Káposztás sertéscsülök receptje

Hozzávalók

  • 1 kg sertéscsülök
  • 80 dkg savanyú káposzta
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejföl
  • 2 – 3 evőkanál olaj
  • fél csokor kapor
  • pirospaprika
  • köménymag
  • só.

Elkészítése

  1. A kicsontozott csülökhúst nagyobb darabokra vágjuk és forró olajban pirosra sütjük, végül az olajból kiszedjük.
  2. A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, majd megszórjuk pirospaprikával és köménymaggal.
  3. Várakozás nélkül ráöntünk 2 dl vizet és 4 – 5 percig forraljuk.
  4. Beletesszük az elősütött csülökhúst, és megsózzuk.
  5. Fedővel letakarva addig pároljuk, míg a hús félig megpuhul.
  6. Ekkor hozzáadjuk a savanyú káposztát és takaréklángon az egészet puhára pároljuk.
  7. Hozzáadjuk a tejfölt, az apróra vágott kaprot és 2-3 perc forralás után tálalhatjuk.

Hasonlók

  • Rakott káposztaRakott káposzta A rakott káposzta olyan, mint a többi tepsis rakott étel: egyszerűsége ellenére […]
  • Szoljanka levesSzoljanka leves A szalonna zsírjában megpirítjuk a hagymát, majd minden hozzávalót beletéve puhára […]
  • SzékelygulyásSzékelygulyás Savanyúkáposztából és sertáshúsból készítsünk egy finom székelygulyást!
  • Mustos-káposztás rakott húsMustos-káposztás rakott hús A mustos-káposztás rakott hús úgy készül, hogy egy kicsit a fűszerekkel és a musttal […]
  • Bakonyi sertésszeletBakonyi sertésszelet Közkedvelt, finom főétel a Bakonyi sertésszelet, mely a tejfölös-szalonnás-gombás […]
  • Pudingos kockaPudingos kocka A pudingos kocka receptje nagyon egyszerű, a tésztájára rátesszük a pudingot, megsütjük, […]
  • Sertéscsülök tormamártássalSertéscsülök tormamártással A magyar konyha hagyományosan népszerű étele a csülök, érdemes megkóstolni az itt […]
  • Sült sertésoldalasSült sertésoldalas Sült sertésoldalas receptünkben nem használunk a manapság oly divatos fűszersókból. A […]
Kategória: Sertés receptek Címkék: , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizenkilenc − 18 =